Bullet Journal – April

Ik ben erg lang zoekende geweest naar een mooie lay-out voor april. Het was niet de bedoeling, maar ik ben de bullet journal toch als een agenda gaan gebruiken. De maandoverzichten staan nog steeds op de eerste pagina’s, gevolgd door verschillende lijsten (boekenlijst, films, afvallen. Je kent het wel). Daarna ben ik toch overstag gegaan en dan kun je helaas niet enkel lijntjes trekken (ja, dat kan wel. Maar dat wil ik niet). Ik heb washitape ontdekt, stickers, kleurpotloden en de laatste aanwinst: tijdschriften. Jaha! Uit oude “Happinez”- tijdschriften van mijn tante heb ik onwijs mooie plaatjes kunnen knippen en scheuren.

Als eerste mijn “habit tracker”.  Hiermee houd ik bepaalde dingen bij. Dingen die ik graag wat meer of minder zou willen doen. Zeven onderdelen vind ik meer dan voldoende. En het bloggen hoeft natuurlijk niet elke dag, maar een beetje regelmaat zou leuk zijn.

30020155_10160522330535647_1210307868_n

Dan mijn eerste week- overzicht. Ik vind hem onwijs praktisch, maar het is nog niet helemaal mijn ding. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik mijn dagelijkse dingetjes kan opschrijven en een ‘to-do’-lijst. Met het afstuderen is het vooral veel afvinken, dan is zo’n lijst heerlijk om mee te werken.

30184561_10160522330750647_1774350320_n

Bij het tweede overzicht vond ik al iets meer mijn draai. De paarse repen komen uit een tijdschrift, ik vind het zelf erg mooi. De sticker is van de Aliexpress. Opzich een fijn overzicht, maar nog steeds niet precies wat ik zoek.

Het overzicht ernaast, in het geel, is momenteel mijn favoriet. Het is makkelijk vorm te geven en je kunt het makkelijk mooi maken. Hier gebruikte ik simpele potloden voor en wederom plaatjes uit een tijdschrift.

30007765_10160522330235647_890438231_n

Aan de laatste week ben ik nog niet toegekomen. Wel heb ik een van mijn favoriete quotes van Bertolt Brecht, waar Rammstein een nummer van heeft gemaakt “Haifisch”. Ik ben hier nog niet helemaal tevreden over, maar zulke quotes wil ik wel graag vaker toevoegen. Het zorgt toch voor een beetje afwisseling.

30020432_10160522330675647_2029684262_n

Verder heb ik een overzicht gemaakt over mijn uitgaven en inkomen, in de hoop dat dit wat duidelijker voor mij wordt. Ook doe ik mijn best, om iets creatiever te worden. Niet enkel washi-tape en stickers, maar ook het gebruik van verschillende potloden en pennen en de plaatjes ergens anders vandaan halen.

Hebben jullie een thema per maand, of per week? Of misschien voor je hele bullet journal? En wat schrijven jullie erin?
-x


5 reacties op ‘Bullet Journal – April

 1. man dat blijft altijd leuk om te zien zo’n bullet journal, maar ik blijf angstig om eraan te beginnen omdat het toch zoveel tijd vergt.
  Ik heb er overigens geen meer kunnen vinden bij de action, maar ik vind er vast nog wel eentje in een andere winkel..
  als ik eraan begin dan zie je het vanzelf wel 🙂

  Like

   1. I know en dat vind ik ook heel lief van je 🙂
    Ik moet even kijken tot in hoeverre ik het voor elkaar krijg, want ik schrijf al elke dag in mijn gewone agenda.. hahahahaha, worden wel heel veel dingen dan die ik bij moet houden 😛
    Alles in één doen.. dat zou ideaal zijn!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s