Project afstuderen

Jup. Het is ondertussen een project geworden. En dan wel eentje waarvan ik niet doorhad, dat het zo belachelijk veel tijd en werk zou zijn. Een beetje onderschat dus het afgelopen halfjaar, waardoor ik nu achter de feiten aan blijf rennen (ja, dat is vermoeiend). Het helpt dan ook niet dat ik mijn allerbeste beentje voor wil zetten op mijn eindstage, waardoor ik nu al vier weken lessen overneem van een zieke collega (leer dan ook je grenzen aangeven en nee zeggen, maar het is zo onwijs leuk om te doen en de leerlingen zijn leuk en ik leer er wat van en het levert een beetje geld op en de leerlingen lopen niet te ver achter enenenenenenen). Ja, dat dus.

Vandaar dus; project afstuderen.
Voor ik mijn diploma in ontvangst mag nemen, moet ik nog maar 40 studiepunten halen. Dat zijn in totaal zes vakken. De punten voor die vakken zijn heel verschillend. Zo krijg ik voor mijn afstudeeronderzoek 10 punten, voor mijn eindstage 23 maar voor het vak literatuur slechts 3 punten.

Zes vakken dus, met voor ieder vak nog meer dan genoeg te doen. Gelukkig zijn de deadlines erg verschillend en liggen ze redelijk ver uit elkaar, waardoor ik prioriteiten kan stellen.

29512219_10160452545655647_1577756219005730816_n.jpg

Aankomende maandag (26 maart) heb ik het tentamen voor SPR 10, dit is een grammatica-vak waarbij ik tijdens een reflectiegesprek moet aantonen op welke manier ik de doeltaal (Duits dus) toepas in de les en met welke beweegredenen (literatuur, gevoel, ervaring).

2 april moet ik mijn conceptversie van mijn afstudeeronderzoek inleveren. Op zondag 6 mei is dan de eerste inleverdatum voor het daadwerkelijke verslag. Hierdoor heb ik dus een maand om de puntjes op de i te zetten.

Mijn afstudeerstage zou ik ook graag begin mei af willen ronden. Er komt dan vooral papierwerk bij kijken, ik heb gelukkig al bewezen dat ik kan lesgeven. Dit in de vorm van een mega-verslag. Komt vast ook wel goed..

Op 17 mei heb ik mijn landelijke kennis basistoets (LKT). Deze gaat over de grammatica, geschiedenis, politiek, geografie, cultuur van de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en de verschillen per land. (Ja, deze toets is mijn grootste angst ooit!).

Op 8 juni (hoera voor mij, dan ben ik namelijk jarig) zal ik literatuur afsluiten in de vorm van een gesprek over de acht Duitstalige werken die ik gelezen heb en de geschiedenis van de literatuur (het wordt echt een feestje!)

En als laatste zal ik in dezelfde week studieloopbaanbegeleiding afsluiten.

Dit lijkt mij ook wel voldoende voor de komende tijd. Helaas heeft zo’n beetje elk vak ook weer mini afvinklijstjes waardoor ik nog net niet verdrink in het werk, maar misschien mijn sociale leven iets minder sociaal moet laten zijn.

En dit alles, zodat ik hopelijk op 13 juli mijn diploma in ontvangst mag nemen. Anders duurt het weer oneindig lang..

Hebben jullie deadlines/ examens/ stresspunten de komende weken/maanden? Dan kunnen we elkaar een beetje moed inspreken..
x


Een reactie op “Project afstuderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s