Recept: appelcake

Om de appels op de schaal toch op te krijgen en ik geen zin had in het maken van een appeltaart, besloot ik een appelcake te maken. Het is een simpel recept, maar wel onwijs lekker!

Appelcake
Ingrediënten voor één cakeblik:
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– één zakje vanille suiker
– snuf zout
– 3 eieren
– 45 ml yoghurt
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 appels
– kaneel
– beetje suiker
– citroensap van 1/4 citroen

Werkwijze:
0. Verhit de oven voor op 170 graden, vet het bakblik in en leg bakpapier op de bodem

1. Klop de boter met de (vanille) suiker en het zout luchtig. Wanneer de boter wit wordt is deze luchtig.
2. Voeg de eieren één voor één toe. Mix totdat het gehele ei in het beslag is opgenomen.
3. Spatel de yoghurt en het zelfrijzend bakmeel door het beslag.

4. Schil en snijd de appels in kleine blokjes en meng deze met een beetje kaneel, suiker en het citroensap.
5. Doe het beslag in de bakvorm en leg het appelmengsel erboven op. Verdeel gelijkmatig.

01.jpg

6. Bak de cake in +/- 60 minuten af. Ik zet de cake altijd op het onderste rooster, zodat de hitte ook onderin het cakeblik komt.
7. Haal de cake wanneer deze gaar is uit de oven, laat ‘m afkoelen en genieten maar 🙂

02.jpg

02.jpg

Advertenties

Een reactie op “Recept: appelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s