Mijn “bullet journal”

Jullie kennen het fenomeen vast wel, de bullet journal. Een notebook, vaak met stipjes in plaats van lijnen waarin je ontzettend veel verschillende dingen kunt bijhouden. Zo kun je er een agenda van maken, een maandplanner, lijstjes, quotes. De lijst is oneindig lang met wat je er mee kunt doen.

Begin februari ben ik ook met het bijhouden van een bullet journal begonnen. Omdat ik meteen merkte, dat mij dit onwijs veel tijd koste (je wilt tenslotte dat het kei mooi wordt), koos ik ervoor om op de eerste pagina’s maandplanners te maken en daarna verschillende lijstjes, doelen, boeken die ik wil lezen of heb gelezen, mijn gewicht bijhouden en noem maar op. Ik ben dan ook verslaafd aan lijstjes.. Omdat ik het zelf onwijs leuk vind en best trots ben op sommige resultaten, wil ik graag een paar pagina’s delen. Mocht dit in de smaak vallen, dan zal ik dat vaker doen 🙂

Ik heb mijn bullet journal van de Action, daar waren ze (weet niet of ze er nog zijn) €2. Een prima prijs voor een mooie bullet journal om mee te beginnen. Ik heb er voor het gemak vijf extra gekocht, mocht het in de smaak vallen..

4

6.png

Zoals jullie zien erg verschillende stylen, al was ik zo enthousiast over de maand “mei” dat ik april ook onder gespetterd heb. Ja, ik werk niet bepaald in een juiste volgorde. Het laatste plaatje is voor de dingen die nog gebeuren moeten in huis en dan niet qua schoonmaken, maar qua verbouwen.

Hebben jullie ook een bullet journal? En lezen jullie graag over de dingen die andere mensen maken?
-x

Advertenties

10 reacties op ‘Mijn “bullet journal”

 1. Ik heb sinds kort een bullet journal. Ik heb geen vastpatroon of iets. Ik zet er in wat ik leuk vind om bij te houden. Zoals afval proces, wekelijkse stappendoel… Ik ben verslaafd, hahah

  Liked by 1 persoon

 2. Dat is het juist he… er gaat zoveel tijd in zitten want je wilt het wel mooi en fraai hebben.
  Ik schrijf al elke dag, moet mijn eten elke dag bijhouden en dan moet ik dat er ook nog eens bij doen… is dat niet bijzonder veel werk ??

  Like

  1. Is ook enorm veel werk. Zo nu en dan ga ik er een middag met een vriendin voor zitten en maak zo vijf maandplanners of drie lijstjes, en zo heb ik alleen zin om even snel een lijstje te maken. De versiering komt dan later wel 😉

   Liked by 1 persoon

 3. Een bujo hoeft helemaal niet zo mooi en uitgebreid te worden opgevrolijkt. Oorspronkelijk gebruikte ik een gewoon notitieboekje voor het bijhouden van afspraken, plannen en belangrijke data. Simpel met keys als stipje, streepje, kruisje en mijn favo > voor volgende week. Zoals het bedoeld was.
  Dat was 3 jaar geleden.
  Nu. Nu is mijn eigen bujo wel een leuk dingetje geworden want ik had leuke stickers en washitape en ik kan aardig tekenen, dus waarom zou ik mijn bujo niet opvrolijken?? Nadeel: het is nu een crea-journal geworden en veel minder voor het plannen van mijn week. Dus heb ik een happy planner er naast. … Maar daar kun je ook stickers in plakken enzo! Gelukkig heb ik dan nog een derde optie: onze gezamelijke bujo. Daar staan gelukkig wel alle zaken in die we bij moeten houden. Daar steek ik weinig tijd om op het te versieren. Die is gewoon wat praktischer.

  Liked by 1 persoon

  1. Daarom is het voor mij ook meer voor lijstjes als dat het als agenda gebruikt wordt. Ik vind het leuk om alle lijstjes bij elkaar te hebben en een beetje te kliederen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s