De laatste dag van het “day zero project”

Na 1001 dagen is vandaag dan echt de laatste dag aangebroken. Mijn Day Zero Project loopt ten einde. De lijst vind je onder het kopje “lijst der lijsten”.

Ik benoem hier een paar hoogtepunten en een paar tegenvallers.

Waar ik zelf van sta te kijken dat het niet gelukt is, zijn de doelen 3 (geen fast food voor een maand), 4 (vegetarisch voor een maand), 7 (afvallen) en doel 60 (houd van mijzelf). Dit leken mij in eerste instantie juist erg haalbare doelen. Dus ja, hier ben ik eigenlijk teleurgesteld in mijn eigen doorzettingsvermogen, want daar ging het hier uiteindelijk om. Ik ben met een nieuwe lijst bezig en deze doelen staan daar ook zeker weer op. Uiteindelijk vind ik vooral doel 60 zo ontzettend belangrijk, omdat ik zie wat het met mij doet. Het is best lastig om in de spiegel te kijken en diegene die je er ziet staan niet bepaald mag.

Waar ik juist trots of positief verrast door ben zijn verschillende doelen.

Doel 5 (geen cola light voor een maand). Dit doel houd ik al vast sinds Berlijn, november 2015. Niet dat ik het helemaal niet meer drink. Waar ik eerder ruim 2 liter per dag dronk, drink ik nu gemiddeld drie glazen per maand. Dit is dus echt een doel dat nog steeds zijn vruchten afwerpt.

Doel 10 (een Harry Potter tattoeage). Hier ben ik nog steeds zo ontzettend blij mee! Wel zou ik er graag nog een willen, maar ik twijfel te veel.

Doel 53 (sluit een vriendschap tijdens je tijd in Berlijn). Juist omdat ik had verwacht, dat ik mezelf zou gaan opsluiten in Berlijn ben ik enorm trots op mezelf. Niet alleen had ik drie onwijs mooie, gave en leerzame maanden, ook sloot ik er een vriendschap die er nog steeds is. Afgelopen oktober was ik er weer en we spreken elkaar maandelijks (iets met beide afstuderen, geen tijd).

Doel 75 (alleen in een restaurant uiteten gaan). Wederom iets wat ik alleen heb gedaan. Ik heb voor mijzelf bewezen, dat ik alleen ook goed genoeg ben en ik het leuk kan hebben met mijzelf. Die bevestiging had ik absoluut nodig.

Uiteindelijk heeft het Day Zero Project mij enorm veel gebracht. Het leerde mij meer te doen, meer uit te proberen en vooral te ervaren. Zonder deze doelen had ik waarschijnlijk ook wel een paar van de dingen gedaan, maar nu werd ik bijna gedwongen door mijn eigen lijstje en dat had ik nodig.

Ik heb 67 doelen van de 100 behaald, ruim over de helft dus. Ik heb ervoor gekozen een nieuwe lijst te maken. Deze begint morgen en eindigt op 19 november 2020. Sommige niet behaalde doelen neem ik over, maar er zijn ook doelen die ik nu niet meer van belang vind. Die laat ik dus liggen.

Vanaf volgende week zal de nieuwe lijst online staan en ik hoop, dat ik dan wat meer over de behaalde doelen zal schrijven. Als voornemen neem ik het echter niet meer, dat heeft mij tot op heden nog niet geholpen.

-x


5 reacties op ‘De laatste dag van het “day zero project”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s