Recept: simpele uiensoep

Doordat ik belachelijk veel uien in huis had en mijn vriend gek is op uiensoep, besloot ik voor hem uiensoep te maken. Niet een al te moeilijk recept, zonder wijn. Vriendlief vond het erg lekker en heeft de hele pan in een keer opgegeten.

Simpele uiensoep
Ingrediënten voor één liter soep:

– 600 gram uien (mag in ringen of halve ringen)01.jpg– 30 gram roomboter
– één eetlepel bloem
– 1 liter bouillon (ik nam vleesbouillon)
– zout en peper

Werkwijze:
1. Smelt de boter in de pan en doe alle uien in de pan. Laat dit zachtjes gaar stoven tot
de uien bruin en zacht zijn (+/- 30 minuten op een zacht vuur).
2. Doe de bloem bij de uien en laat deze gaar worden in zo’n vijf minuten.
3. Wanneer de bloem gaar is voeg je de warme (hete) bouillon toe.
Volgens mijn verpakking was dat één liter water en twee bouillonblokjes.

4. Laat de soep een kwartiertje trekken. Hierna voeg je na smaak zout en peper toe.
De soep is donker en wat troebel, maar dat hoort.

02.jpg

Zoals ik al zei. Simpel, bijna snel en weinig ingrediënten.
-x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s