Recept: Monchou taartjes met zelfgemaakte kersenvulling

Mijn vriend wou graag monchoutaart. Nou heb ik dat nog nooit gemaakt en met z’n tweeën is zo’n hele taart eigenlijk te veel. Ook al gebruik ik vaak mijn kleine bakvorm. Daarom besloot ik om kleine monchoutaartjes in cupcakevormpjes te maken. En dan niet met een kant en klare taartvulling, want die maak je net zo makkelijk zelf.

Monchoutaartjes met zelfgemaakte kersenvulling.b.jpg
Ingrediënten voor 9 taartjes:
Taartvulling:
– 1 pot kersen op sap (340 gram, 175 gram uitlekgewicht)
– 50 gram suiker
– 7 gram maïzena

Monchou:
– 1 pakje monchou (100 gram)
– 125 ml slagroom
– 50 gram suiker
-1 pakje vanillesuiker

Bodem:
– 8 bastognekoeken (13gram per stuk)
– 65 gram roomboter

Werkwijze:
1. Vang het sap van de kersen op en laat de kersen uitlekkenb1
2. Maak met twee eetlepels sap, het suiker en de maïzena een papje
3. Doe de kersen en 100 ml. sap in een pan en verwarm dit tot het kookt.
4. Voeg het maizenapapje toe en laat nog zo’n 2 minuten doorkoken.
5. Laat de kersenvulling afkoelen.

6. Doe de bastognekoeken in een zakje en wals er met een deegroller overheen, zodat je een kleine, fijne stukjes krijgt.
7. Smelt de boter in een pan en voeg de gesmolten boter aan de koekkruimels toe.
8. Maak een bodem in elk cupcakevormpje met de koekkruimels. Druk zacht aan en laat afkoelen in de koelkast.

9. Klop de slagroom met twee lepels suiker op.
10. Klop de monchou samen met de overige suiker en vanille suiker tot een smeuïg geheel.
11. Meng de slagroom en het monchou mengsel, en doe in elk cupcakevormpje 1 a 2 eetlepels, ligt eraan hoe het uitkomt.

12. Laat de taartjes +/- 2 uur opstijven. Voor het serveren kun je de kersenvulling erop leggen.

Advertenties

Een reactie op “Recept: Monchou taartjes met zelfgemaakte kersenvulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s