Recept: blauwe bessentaart

Blauwe bessen, in het Duits Heidelbeeren of Blaubeeren. Heerlijk vind ik ze. En omdat ze in de aanbieding waren, heb ik natuurlijk direct enkele doosjes gehaald. Om te snoepen, maar natuurlijk ook om mee te bakken. Vandaar vandaag het recept voor blauwe bessentaart.

h

Blauwe bessentaart
Ingrediënten voor een ronde taartvorm van 16cm
–  3 eieren
– 125 gram blauwe bessen
– 150 gram zelfrijzend bakmeel
– 62 ml melk
– 62 ml olie
– beetje zout
– 1 pakje vanille suiker
– 125 gram suiker

Werkwijze:
0. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakvorm in.
1. Split de eieren. Klop het eigeel met de melk, olie en zout op.
2. Voeg het meel toe en mix even door.

3. Klop het eiwit met de suikers tot een luchtig geheel.
4. Klop het eiwit door je eigeel/meel beslag.
5. Roer de blauwe bessen door het beslag.
6. Doe het beslag in je ingevette bakvorm. Dit kunnen ook muffinvormpjes zijn.

7. Bak de taart (of muffins) tot zij gaar zijn. Prik er met een cocktailprikker in,
zit er geen beslag meer op? Dan is de taart/ muffins klaar.

Advertenties

Een reactie op “Recept: blauwe bessentaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s