Recensie: “The boy, the bird & the coffin maker”

Titel: The boy, the bird & the coffin maker
Auteur: Matilda Woods
Verschenen: mei 2017 (ik heb een niet gecorrigeerde proefdruk)
Pagina’s: 185
Prijs: €8.99 (bol.com)

x1.jpg

De stad Allora was beroemd om twee dingen, vliegende vissen en mooie straten. Toeristen kwamen van heinde en verre om de vissen te bekijken, terwijl kunstenaars de schoonheid van de stad op het doek probeerden te krijgen. Alberto Cavello woonde ook in deze stad, helemaal bovenaan op een berg, samen met zijn gezin. Een vrouw en drie kinderen. Twee dochters en een zoon. Hij werkte overdag en maakte ’s avonds houtenspeelgoed. Ze waren gelukkig, tot er op een dag een ziekte in de stad komt, die menig inwoner laat sterven. De gestorven mensen worden niet meer begraven omdat de kistenmaker is overleden. Wanneer Alberto’s gezin sterft besluit hij, dat zij recht hebben op een kist, een graf. En om die reden maakt Alberto zijn eerste kisten. Alberto leert een kleine jongen kennen, Tito, die zich verschuilt in Alberto’s huis, samen met zijn grote gekleurde vogel. Voor wie schuilt de jongen? En waarom geeft Alberto hem onderdak?

Het boek is Engelstalig, maar ik kies ervoor een Nederlandse recensie te schrijven. Ik vond dit boek in Engeland, in een charityshop. Het boek viel mij op, omdat de voorkant en achterkant omgedraaid zijn. Ook is het een niet gecorrigeerd exemplaar, wat betekend dat er bladzijdes zijn waarop staat dat er nog een illustratie moet komen. Maar boven dit alles was ik vooral benieuwd geworden naar de titel. Wat hebben een jongen, een vogel en een kistenmaker met elkaar gemeen? Wat gaat Alberto voor Tito betekenen en zullen zij ooit de rust vinden, waar ze beide zo op zoek naar zijn?

x.jpg

Tito shook his head. ‘He’ll never stop searching for me.’ ‘How can you be sure?’ For the first time since he came into the coffin maker’s house, Tito decided to tell Alberto a story of his own”. Alberto leest Tito verhalen voor het slapen gaan voor. De verhalen gaan voornamelijk over een paradijs, verhalen die hij ooit zijn kinderen voor las. Tito geniet hier enorm van, het laat hem even vergeten dat hij op de vlucht is, dat zijn moeder gestorven is. Samen met zijn grote gekleurde vogel woont hij een hele tijd bij Alberto, tot zij besluiten dat ze niet kunnen blijven. Het dorp wat Alberto’s thuis zijn hele leven is geweest, en wat Tito’s schuilplaats was, is niet meer veilig.

Ik probeer wederom niet te veel te vertellen, behalve dat zowel ik als een studiegenoot beide genoten hebben van het boek. Het is een fantasieboek met grote dromen, verdrietige stukken en vrolijke noten. De Engelse taal is niet té moeilijk en doordat je wilt weten wat er gaat gebeuren, leest het als een trein. Het boek gaat over het verlies van familie en het vinden van nieuwe familie en liefde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s