Recept: kokos ananascake

Vandaag een recept van Rudolph’s Bakery. Ik had nog kokosschaafsel en ananasstukjes en bij gebrek aan eigen initiatief, heb ik een recept van Rudolph gebruikt. Wel heb ik het iets aangepast aan de ingrediënten die ik hier heb liggen en mijn kleine bakvorm (16 cm). Het recept voor een grotere bakvorm (24 cm) vind je hier.

Kokos ananascake
Ingrediënten:
– 100 ml magere melk
– 40 gram boter
– 150 gram kokosschaafsel
– 150 lichtbruine basterdsuiker
– 1 ei
– 20 gram bloem
– 100 gram ananasstukjes.

18209485_10158840268200647_1338161559_o.jpg

Werkwijze
0. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm (16 cm) goed in.
1. Verwarm de melk in een pannetje, smelt de boter hierin.
2. Roer de suiker en kokos door het melk/boter mengsel.

18209887_10158840268380647_2077685194_o.jpg

3. Roer de bloem en het ei door het beslag, zodat er een mooi geheel ontstaat.
4. Roer de ananasstukjes erdoor.
5. Doe het mengsel in de ingevette bakvorm en bak zo’n 30 minuten af op 180 graden.

6. Goed laten afkoelen en genieten 🙂
x

 

 

Advertenties

Een reactie op “Recept: kokos ananascake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s