Weekje Londen met 99 leerlingen

Ja, dat lees je goed. Ik ben donderdagavond terug gekomen van een werkweek Londen met 99 derdejaars VMBO-leerlingen en 9 mededocenten. Daar waar ik vorig jaar nog met rond de 50 leerlingen naar Berlijn ging (klik hier), was het nu dus het dubbele aantal en een heel ander land.

Kort samengevat? Het was druk, leerzaam, vermoeiend, leuk, stress, gezellig, eiste enorm veel van me en te kort. Kortom, fantastisch! Vanuit de minor die ik doe (minor VMBO) loop ik stage op dezelfde school als vorig jaar, in de onderbouw van het VMBO deze keer. Doordat er niet een tiende docent gevonden werd, heeft men mij gevraagd en ik heb direct ja gezegd. Zo’n kans kun je niet laten schieten.

n1.jpg

Maandagochtend vertrokken we rond 6:30u vanuit de Achterhoek, richting Duinkerken, waar wij om 14u de boot naar Dover namen. Rond 18u waren wij eindelijk in ons hotel. Zo goed als het kan de kamers verdelen, omdat je nooit de aangewezen kamers krijgt, die je van te voren al ingedeeld hebt en de leerlingen in twee groepen van 50 laten eten. Daarna de leerlingen hun gang laten gaan, terwijl wij docenten even moesten bijkomen bij de bar van het hotel. Zo’n eerste dag lijkt niet vermoeiend, maar ik ben die ochtend opgestaan met een dikke keel, opgezette amandelen en gigantische hoofdpijn. Ik was dus ziek aan het worden, mooi begin van de week en hierdoor komt alles net iets zwaarder aan.

Dinsdag met de leerlingen eerst naar de Tower of London met de kroonjuwelen, daarna een grote wandeling door Londen gemaakt, waarbij we alle toeristische plekken hebben bezocht. Ook de plek van de aanslag met de bloemenzee die er ligt. We reden langs de plek waar de herdenking gehouden werd en zagen Kate (!) in de auto zitten. Daarna de leerlingen vrij gelaten op Piccadilly Circus, waarna we richting hotel gingen, want een groot deel van de groep ging naar een voetbal wedstrijd (Leeds tegen iemand?). Ik was ondertussen zo slecht in orde, dat ik besloot in het hotel te blijven met de leerlingen die geen voetbal wouden zien. Ook enorm gezellig 🙂

Woensdag eerst met de kabelbaan over de Thames, daarna mochten de leerlingen kiezen uit twee musea, waar we een redelijke tijd verbracht hebben. En we hebben het over 14-16 jarige leerlingen, winkelen was dus prioriteit nummer 1. Op Oxford Street kregen de leerlingen genoeg tijd om allerlei dingen te kopen en bekijken. Terug in het hotel stond mijn broertje op mij te wachten, gezien ik maar 40 kilometer van hem vandaan zat! Hoe tof is dat?! (Mijn broertje woont sinds anderhalf jaar in Engeland). Met hem in een pub gegeten, samen met de docenten geproost op een mooie week en met de mannelijke collega’s een laatste drankje in de pub gedaan.

Donderdag de terugweg, waarbij ik zo veel pijnstillers slikte, dat ik voornamelijk geslapen heb. Om 22:15u kwamen wij weer aan in de Achterhoek en werden de leerlingen opgehaald. Helemaal gesloopt en ziek in bed gekropen en toch bij het ontbijt vrijdag een klein beetje die drukte van een werkweek gemist.

Advertenties

8 reacties op ‘Weekje Londen met 99 leerlingen

   1. Absoluut. Het is best eng, en je bent continu met je leerlingen bezig. Maar juist dan is het belangrijk om ook soms even een momentje voor jezelf te pakken. Anders word je gek.. Gelukkig waren we met 10 docenten 🙂

    Liked by 1 persoon

   2. dat bedoel ik! en het waren best veel leerlingen ook. Als je dan ook nog eens beroerd bent, is het helemaal uitputtend!! Toch mooi dat je die momentjes hebt kunnen pakken want Londen is een prachtige stad!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s