Recept: pindakaas koekjes met chocolade

Ik ben gek op pindakaas, het liefste zou ik het zo uit de pot lepelen. Daarom kwam ik afgelopen vrijdag op het idee om pindakaaskoekjes te maken. Een recept hiervoor ta1e vinden is niet bepaald lastig, ik wil er echter niet te veel suiker in of vet. De pindakaas op zich is al ongezond genoeg in grote hoeveelheden. Het recept geeft 12 koeken, al zou ik de volgende keer de koeken wat kleiner maken, pindakaas is toch best zwaar.

Pindakaaskoekjes met chocolade
Ingrediënten 12 koeken:
– 200 gram pindakaas (met stukjes)
– 120 gram kristalsuiker
– 1 ei
– 75 gram bloem
– snuf zout
– optioneel 50 gram pure chocolade
– pure chocolade om er gesmolten overheen te doen

Werkwijze:
0. Verwarm de oven voor op 175 graden.
1. Doe de pindakaas, suiker, het ei en het zout in een kom en mix dit tot het een geheel is.
2. Voeg de bloem toe en mix wederom tot een mooi deeg.
3. Hak de pure chocolade in stukken, niet te groot en niet te klein, en roer dit door het deeg.

a3

4. Vorm even grote ballen van +/- 30 gram en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
5. Druk de balletjes iets plat, ze zullen bijna niet uitlopen.

6. Bak de koeken zo’n 15 minuten. Ze worden buiten de oven harder, al zal de binnenkant iets zacht blijven.
7. Wanneer de koeken helemaal afgekoeld zijn smelt de pure chocolade zoals je dit gewend bent. Dip een vork in de chocolade, houd deze iets boven de koeken en beweeg de vork van links naar rechts over de koeken, voor de chocolade strepen.

a2

Advertenties

Een reactie op “Recept: pindakaas koekjes met chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s