Nieuwe boeken, maart

Ik ben een verwoed lezer en koop elk boek dat ik wil lezen. Waarom? Omdat ik ze wil x1hebben, net zoals films. Ik wil ze terug kunnen lezen wanneer ik daar zin in heb, ik houd van mooie boeken en laten we eerlijk zijn, een goed gevulde boekenkast ziet er ontzettend mooi uit. Dit betekend niet dat ik continu opzoek ben naar nieuwe boeken, soms vind ik ze per ongeluk. Zoals deze maand, geen enkel boek stond gepland en toch staan ze nu allemaal in mijn boekenkast. 9 (!) nieuwe boeken in een maand is een record voor mij. Enkele kreeg ik (2), enkele kocht ik helemaal nieuw (3) en de rest kocht ik tweedehands voor belachelijk lage prijzen (4). Kijk je mee welke boeken vanaf nu in mijn boekenkast staan?

Ik ben begin deze maand in Engeland geweest, daar hebben ze overal Charity-shops, tweedehands winkels die spullen verkopen voor een bepaald goed doel. Dat is meteen de reden dat ik drie van de vier Engelstalige boeken gekocht heb. Het boek “Why don’t penguin feet freeze?” kocht ik voor slechts 75 pence! “The Fault in our stars” en “The boy, the bird and the coffinmaker” kocht ik samen voor 5,50 pond. Geen geld! Het blauwe boekje helemaal links is het boekje “The boy, … “. Deze kocht ik, omdat de kaft zo ontzettend mooi is! Daar bij is het een ongecorrigeerde druk en moet de ‘echte’ versie pas in mei 2017 uitkomen. Op enkele pagina’s staat dus ook  “Illustration yet to come”. Hoe gaaf! Het boek heb ik ondertussen uit en een recensie volgt, want ik ben helemaal enthousiast!

x3

Toen ik met mijn vader in Berlijn was, had ik al enkele boeken gezien die ik misschien toch graag wou hebben. Eenmaal terug in Nederland heb ik direct mijn meest favoriete boekenwinkel in Duitsland gebeld, zodat ik de boeken drie dagen later in de winkel (ik woon nog steeds op de grens) kon ophalen. De eerste is een verhaal (waargebeurd) over een man in Berlijn, die de rondvaarten begeleide en een toeristengids was, helemaal leuk natuurlijk als je al zo gek op Berlijn bent! Het middelste boek heb ik op aanraden van een vriendin uit Berlijn gekocht, zij vond de film zo mooi en ik lees liever boeken, dus die kwam ook mee. De laatste is “the Hobbit”, maar dan in het Duits. De kaft is zo mooi! Mijn drie nieuwe boeken zijn dus allemaal Duits.

x2

De Nederlandstalige boeken was ik echt niet van plan te kopen/ krijgen. Maar ik stond in een tweedehandsboekenwinkel in het dorp en “het diner” van Herman Koch lag daar, harde kaft en €3. Dan moet je het boek eigenlijk gewoon meenemen. De “Wonderkat” kreeg ik van mijn moeder, die eigenlijk alle boeken naar de boekenwinkel wou brengen. Het boekje van Nicci French kreeg ik van de tweedehandsboekenwinkel, zodat ik deze auteur eens kan leren kennen. Maar dit waren echt de meest ongeplande boeken.

Als laatste komt dan het boek “The perks of being a wallflower”. Deze wilde ik al een hele tijd kopen, maar vond ‘m toch te duur. Na een hele enthousiaste medestudente heb ik het boek dan toch gekocht, voor slechts €5.50 inclusief verzendkosten!

x4

Zoals je ziet, lees ik drie talen door elkaar. Soms koop ik liever bepaalde boeken in het Duits (zoals the Hobbit), soms in het Engels omdat ik de vertaalde versies niet zo snel vind, en soms in het Nederlands, omdat het niet anders is. Ook de genres kunnen bij mij enorm verschillen. Ik lees bijna alles, op thrillers na (we zullen dit nog eens bekijken na het mini boek van Nicci French).

In welke taal lezen jullie je boeken? En hebben jullie ook dat je soms tegen een boek aanloopt, die je gewoon moet hebben?
x

 

Advertenties

2 reacties op ‘Nieuwe boeken, maart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s