Recept: Kokoscake zónder boter

Ik was op zoek naar een makkelijk recept voor een cake met kokosmelk. Waarom? Omdat ik per ongeluk mijn blikje kokosmelk opengemaakt had en het me om die reden leuk leek om er dan ook maar iets mee te maken. Wat vooral fijn aan dit recept is, is dat er geen boter gebruikt wordt en minder suiker dan normaal. Ik haalde het recept van een nieuwe site die ik ontdekte (hier). Wel paste ik de baktemperatuur iets aan.

113.jpg

Kokoscake zónder boter
Ingrediënten voor een cakeblik
– 240 gram zelfrijzend bakmeel
– 170 gram kristalsuiker
– 70 gram kokosrasp
– 160 ml kokosmelk
– 4 eieren
– snuf zout

Glazuur
– iets water
– poedersuiker
– kokosrasp

Werkwijze:
0. Verwarm de oven voor op 160 ‘C.
1. Mix de suiker met de kokosmelk.
2. Voeg telkens een ei en een lepel meel toe en mix tot uiteindelijk alle eieren opgenomen zijn.
3. Meng de overige meel, kokosrasp en zout met elkaar.

4. Meng het mengsel van kokosmelk en meel met elkaar tot je een mooi beslag hebt.
5. Vet een bakblik in, bekleed eventueel met een stuk bakpapier.
6. Doe het beslag in de bakvorm en bak af in de oven.

7. Het afbakken duurt +/- 45 minuten, maar controleer met een prikker of de cake gaar is.
8. Wanneer de cake volledig afgekoeld is, maak je het glazuur.
9. Meng iets water met glazuur. Dit luistert niet heel nauw, maar zorg ervoor dat je een mooi dik beslagje hebt.
10. Strijk de cake in met het beslag en strooi er kokosrasp op.

Advertenties

7 reacties op ‘Recept: Kokoscake zónder boter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s