Midweekje Engeland

Ik weet net of ik dit al eens  gezegd heb, maar mijn kleine broertje (van 22 jaar) heeft een baan op een biologisch- dynamische boerderij midden in Engeland, om precies te zijn; tussen Londen en Brighton in. Hier doen ze aan akkerbouw, veeteelt, maken hun eigen kaas- en melkproducten, graanproducten, en verkopen het vlees van h004.jpget vee. Je snapt dat ik niet alleen onwijs trots ben op mijn broertje, maar ook gezegend ben met een leuk vakantie-adresje.

Tijdens mijn voorjaarsvakantie ben ik dus van zondag (om 4:30u wegrijden richting het vliegveld) tot donderdag in Engeland geweest, samen met mama.

Zondag kwamen mama en ik rond een uur of 10 bij mijn broertje, waar we zijn spullen inladen om richting Windsor te gaan. Waarom Windsor? Niet alleen staat daar een kei mooi kasteel, hier zijn ook enkele scènes van Harry Potter opgenomen! Mama zoekt altijd dit soort plekken uit 🙂 Zondag dus een dagje kastelen bekijken en rondrijden door het Midsomer land, dat kennen jullie misschien uit enkele Engelse detectives zoals Midsomer Murder of Barnaby. Daar ook in een leuke pub een drankje gedaan en op tijd bij het hotel inchecken, gezien we toch al wel een erg lange dag achter ons hadden.

Maandag zijn we naar Oxford gereden, waar we eerst naar Christ Church zijn gegaan, waar ook enkele Harry Potter scènes zijn opgenomen, zoals de eerste keer in de grote zaal. Super gaaf om te zien maar ook een erg mooie kerk! Daarna door naar de bibliotheek van Oxford, waar wederom Harry Potter scènes zijn opgenomen; de ziekezaal en de zaal waar de danslessen van Harry en Ron plaatsvinden 🙂

Ook maandag zijn we in een pub beland, die ontzettend klein was, ergens in the middle of nowhere. Hier hadden ze dan wel erg lekkere cider (met bosvruchten) en Fish ‘nd Chips (ja, ik ben gek op Fish en Chips).

Dinsdag hebben we erg weinig gedaan. Samen met mama heb ik ongeveer 8 kilometer gewandeld, hebben we samen gekookt en mijn broertjes woning schoongemaakt, en 020.jpggezellig met hem en een vriend van hem wat gedronken.

Woensdag was het dan eindelijk zover. Ik ging naar de Wizarding World of Harry Potter, dicht bij Londen. Ondanks dat hier een speciale blog over komt, kan ik wel vertellen dat het echt onwijs gaaf was! De sets zien, kleding, schilderijen, de wegisweg! Echt helemaal tof. Ook kon je er enkele speciale foto’s maken. Wel kon ik hierdoor zien, dat ik al op best veel locaties ben geweest. Zo ben ik in Schotland  met de trein over de beroemde brug gegaan, ben ik op het perron geweest waar Harry uitstapt om in de bootjes naar Zweinstein te stappen, en ook enkele andere plekken. Zoals het eerste kasteel waar Harry vliegles heeft en bepaalde plekken in Londen.

Donderdag vlogen mama en ik redelijk vroeg terug, waar we opgehaald werden door papa. Al met al, een onwijs toffe paar dagen weg, waarbij ik echt enorm genoten heb 🙂
x


Een reactie op “Midweekje Engeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s