Weekendje Berlijn met papa

(Ja, ik zeg nog steeds papa ook al ben ik vierentwintig. Hij is en blijft mijn papa. Bij vader voelt het zo afstandelijk..). Ik ben verliefd op Berlijn, dat weten de meesten van 35jullie wel. Dat mama een weekendje Berlijn voor mij en papa geboekt had, was dus een geschenk uit de hemel. Ik ben gek op weekendjes weg en al helemaal met mijn familie en/of mijn vriend. Ik noem het trouwens weekend, maar we waren van zondag tot dinsdag in Berlijn.

Zondag zijn we met de trein vanaf Bad Bentheim (maar een klein stukje van de Nederlandse grens en een absolute tip!) naar Berlijn gereisd, om 13:30u waren we in Berlijn. Nu kom ik regelmatig in Berlijn en ook papa kent de highlights wel, daar kwamen wij dus niet voor en hebben we voor het grootste deel links laten liggen. (Ik schreef al eerder een blog over Berlijn en haar hoogtepunten en wat je het beste kunt doen wanneer je er bent, klik daarvoor hier). Wel zijn we naar “das neue Museum” gegaan, waar de buste van Nefretiti staat, papa en ik zijn nu eenmaal gek op geschiedenis 🙂 Daarna lekker gegeten en naar het hotel. Papa en ik waren helemaal gesloopt! Ons hotel lag nog geen 400 meter van het Kaufhaus des Westens (KaDeWe), wat een super gave plek is!

Maandag zijn we begonnen bij het Standesamt Berlin Mitte. Misschien dat ik het al eens geschreven heb, maar mijn oma (de moeder van papa) kwam uit Berlijn en papa is momenteel bezig met het uitzoeken van zijn stamboom. Dit was trouwens ook de voornaamste reden om naar Berlijn te gaan. Met ontzettend veel nieuwe informatie zijn we na een halfuur het Standesamt uitgelopen. Daarna hebben we, mede door alle indrukken, ervoor gekozen niet verder te gaan met de zoektocht en lekker te gaan winkelen (zie: boekenwinkels en Saturn bezoeken). Wel kocht ik nieuwe kleding bij de C&A want er was 75% korting op alle broeken met korting. Hallo twee nieuwe broeken voor maar €7.50 samen! Ook een toffe CD van Rammstein voor mijn broertje gehaald en een nieuw boek voor mij. Papa kocht boeken, CD’s en een souvenir voor mama (na 34 jaar daar nog steeds moeite voor doen, heerlijk!)
 31Ook zijn we het KaDeWe in gegaan, waar ik enkele marsepeinen souvenirs voor mijn vriend kocht en ook iets voor papa, als aandenken aan ons tripje. Wederom heerlijk gegeten, ditmaal vlak bij de Gedächtniskirche, waar ook de aanslag is geweest in december.
s’Avonds ben ik nog wat gaan drinken met een vriendin uit Berlijn en ben uiteindelijk rond 00:30u richting het hotel gegaan.

Dinsdag wederom een museum bezocht, deze keer het ‘”Pergamon Museum”, waar het Ischtar-tor staat. Een poort uit Babylon. Papa was helemaal verliefd op de kunst, de poort en al het andere. Daar zijn we dus tamelijk lang geweest 🙂 Daarna koffie drinken, koffer uit het hotel ophalen, China Noodles uit een box eten, omdat ze dat bij The Big Bang Theory ook doen en in de trein naar huis. Al met al, drie heerlijke dagen samen 🙂


2 reacties op ‘Weekendje Berlijn met papa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s