Recept: Ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en chorizo

Lekker met dit winterse weer; een ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en chorizo. Ontzettend makkelijk te maken, voornamelijk snijwerk en afwachten terwijl de oven al het werk doet. En heel erg lekker met een stukje kip of Turks brood met knoflooksaus 🙂

Ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en chorizo.
Ingrediënten voor vier personen:
1 rode puntpaprika
1/2 pompoen, in parten gesneden
2 aardappelen
1 grote zoete aardappel
125 gram chorizo

01.jpg

Werkwijze:
0. Verhit de oven voor 180 graden.
1. Snijd als eerste de aardappel mét schil in parten, leg deze in een ovenschaal met iets olie, zout en peper en zet dit zo’n 15/20 minuten in de oven.
2. Snijd ondertussen de puntpaprika grof, de zoete aardappel in plakken en de chorizo in stukjes. De pompoen heb je, als het goed is, al in partjes. Anders snijd je dit ook.

3. Voeg alle groente en de gesneden chorizo na 15/20 minuten toe aan de aardappelen. Bestrooi met iets rozemarijn.
4. Bak dit nog 20 minuten, tot alle groentes gaar zijn.

02

Tip: Erg lekker met turks brood en knoflooksaus. Je kunt ook de chorizo weglaten en serveren met gehaktballetjes.

Advertenties

3 reacties op ‘Recept: Ovenschotel met pompoen, zoete aardappel en chorizo

    1. Ik vind het onwijs lekker, zou alleen zo niet een vergelijking kunnen maken. Aankomende zondag komt er een recept voor pompoentaart /pumpkin pie online. Dat is een lekkere manier om het uit te proberen. De taart heeft een smeuïge smaak met een hint kaneel 🙂

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s