Recept: Lemon Curd cake

Omdat ik graag nieuwe dingen uitprobeer, heb ik mij ook gewaagd aan de Blue Band. Zij hebben namelijk een product speciaal voor het bakken van cake en koekjes. “Blue Band Cake& Koekjes”. Het is een boter met roombotersmaak. Zal dus geen echte roomboter zijn, maar ik wou het toch eens uitproberen. En hoe doe je dat? Met een lekker recept voor een frisse cake! Voor dit recept kun je natuurlijk ook gewone roomboter gebruiken.

Lemon Curd cake.
Ingrediënten voor een cake:
200 gr. Blue Band Cake& Koekjes (of gewone roomboter)
200 gr. kristalsuiker
4 eieren op kamertemperatuur
200 gr. zelfrijzend bakmeel
snuf zout
7/8 flinke theelepels Lemon Curd

00

Werkwijze:
0. Verwarm de oven voor op 160 graden.
1. Mix de boter en suiker tot een mooi luchtig geheel.
2. Voeg de eieren een voor een toe en mix tussendoor zodat de eieren goed opgenomen worden.
3. Spatel de bloem er door heen.

4. Schep 4 flinke theelepels Lemon Curd door het beslag, tot deze vrijwel helemaal opgenomen is.
5. Doe het beslag in een cakeblik.
6. Schep +/- 3 flinke theelepels Lemon Curd boven op het beslag en roer het met een vork voorzichtig door de bovenkant. Dit doe je even, zodat er een marmereffect ontstaat.

7. Bak de cake zo’n 45 minuten af op 160 graden. Controleer voor je de cake uit de oven haalt, of deze gaar is.

De cake is (luchtdicht verpakt) zo’n vijf dagen te gebruiken. Volgens mijn oom smaakt de cake dan nog steeds ontzettend goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s