Knoflookkip met spruitjes en rijst

Ik houd niet van spruitjes. Zo, dat is er ook uit. Maar toch trok dit recept mijn a20.jpgandacht. Ik heb het iets aangepast en vond de spruitjes zowaar lekker! Het is een eenvoudig recept, waarbij de tijd vooral in de voorbereiding zit. Gek op spruitjes en kip (of niet, zoals ik) en wil je graag eens wat nieuws proberen? Maak dit dan eens, wedden dat je verrast zult zijn door het resultaat?

Knoflookkip met spruitjes en rijst.
Ingrediënten voor twee personen:
-1 teentje geperste knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– zout, peper naar smaak
– 200 gr. in blokjes gesneden kipfilet
– 200 gr. spuitjes, schoongemaakt en gehalveerd
– 1/2 blik uitgelekte kikkererwten (blikje van 400 gr.)
– 200 gr. (noten)rijst

Werkwijze:
1. Meng de knoflook met een eetlepel olijfolie, de Italiaanse kruiden en het zout en peper
2. Meng de kipblokjes met het mengsel en laat 5 minuten staan.
3. Kook ondertussen de spruitjes beetgaar (dit duurt ongeveer 5 minuten).
4. Giet ze af en meng de spruitjes met de kikkererwten.

21.jpg

5. Kook ondertussen de (noten)rijst volgens de verpakking gaar.
6. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spuitjes en kikkererwten
een paar minuten. Ze moeten iets verkleurd zijn.
7. Bak in een tweede koekenpan de kipblokjes gaar en bruin.
8. Meng de kip met de spuitjes en kikkererwten.

9. Serveer de rijst met het kip/spruitjesmengsel.

Advertenties

Een reactie op “Knoflookkip met spruitjes en rijst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s