Recept: chocolade “brownie” taart

Deze chocolade taart blijft zo ontzettend smeuïg, dat het eerder doet denken aan een 5.jpgbrownie. Ik maakte deze taart en sneed hem in kleine stukjes. De taart was zo op. Als je het mij vraagt een absolute aanrader om te maken, eten en van te genieten. En het leukste is, dat het een makkelijk recept is!

Chocolade “brownie” taart
Ingrediënten taartvorm van 16cm doorsnede.
144 gr. pure chocolade
– 111 gr. zachte roomboter
– 71 gr. kristalsuiker
– 3 eieren
– 35 gr. bloem
– snuf zout

Werkwijze.
Let op. Je roert bij dit recept alles. Geen handmixer of keukenmachine gebruiken.
0. Verhit de oven voor op 160 ‘C.
1. Hak de chocolade fijn en smelt deze samen met de zachte roomboter “au-bain-marie”.
2. Meng ondertussen de suiker, eieren en het zout goed door elkaar.
3. Voeg het ei/suikermengsel in kleine hoeveelheden onder voortdurend roeren toe aan het gesmolten chocolade/botermengsel.
4. Roer op het laatst de bloem erdoor heen.

4.jpg

5. Doe het mengsel in een ingevette bakvorm, waar op de bodem bakpapier ligt (dat ook ingevet is).

6. Afbakken op 160 ‘C voor ongeveer 30 minuten. De taart blijft dan lekker zacht van binnen. Hij stijft nog iets op buiten de oven.

6.jpg

Advertenties

3 reacties op ‘Recept: chocolade “brownie” taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s