Recept: Duitse vanillekoekjes

Met de kerstdagen achter de rug heb ik enorm veel gebakken. Zoals velen van jullie al weten, kom ik uit een Duits-Nederlands gezin en heb ik dus een redelijk grote Duitse familie, tradities en recepten. Voor kerst heb ik Vanillekipferl gemaakt, een Duits vanillekoekje dat absoluut bij kerst hoort. Ook al hoort het bij kerst, dit koekje is altijd 3.jpglekker!

Duitse vanillekoekjes (Vanillekipferl)
Ingrediënten voor +/- 30 koekjes.
– merg van een vanillestokje
– 50 gr. gemalen amandelen (zonder vel)
– 137 gr. bakmeel
– 37 gr. suiker
– 1 eigeel
– 100 gr. zachte roomboter

– poedersuiker
– vanillesuiker

Werkwijze:
1. Meng alle ingrediënten tot “poedersuiker” tot een mooi deeg.
2. Rol het deeg in een pil (ik deed dit in meerdere pillen), die allemaal even dik zijn. Zo’n 2.5 cm doorsnede.
3. Snijd de pillen in stukjes van +/- 7cm en vorm halve maantjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en laat eerst een halfuur stijf worden.

4. Verwarm de oven voor op 160 graden.
5. Bak de koekjes in 12/15 minuten af.
6. Laat de koekjes iets afkoelen, bestrooi ze daarna met het mengsel van poedersuiker en vanillesuiker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s