Project `kasten leegruimen´

Het is weer januari, iets wat bij mij ten alle tijden samengaat met een opruim- en weggooi-actie. Ook dit jaar heb ik weer een aantal (kleine) projecten, zodat alle voorraad weer eens doorgespit wordt, de kleren weer eens uitgezocht worden en alle halfvolle flessen met allerlei schoonmaak-zooi en voor persoonlijke hygiëne leeg gemaakt moeten worden.

  1. De klerenkast.

Elk jaar opnieuw, kijk ik in de eerste week van januari al mijn kleren door. Zitten er ergens gaten in, vlekken die niet weggaan en kijk ik of de kleding nog past. Is dat niet het geval, dan gaat het direct weg. In de hang-kast hang ik alle klerenhangen met de opening naar mij toe. In juni kijk ik dan, welke hangers nog zo hangen, ook deze kleding kan weg. Zo blijft er niet kleding hangen die ik toch nooit aan doe, en gaan alle kapotte kleding en kleding die ik niet meer pas of mooi vind gewoon weg.

2. Aangebroken flessen, potten en bussen (schoonmaak en persoonlijke hygiëne).
Ik heb altijd ontelbaar veel flessen shampoo, conditioner, tandpasta, wasverzachter en schoonmaakmiddelen open of aangebroken staan, en ik maak er dan voor het gemak nog veel meer open. In januari is dus altijd de regel, we halen niks nieuws, tot het echt allemaal op is. Werkt heel goed en zou ik eigenlijk het hele jaar moeten doorvoeren, maar goede voornemens stranden vaak al in februari, dus herhalen we het elk jaar maar.

3. De voorraadkast en vriezer.
Het is niet normaal hoeveel ik daar in het staan! Omdat ik nu drie weken niet gewerkt heb, maar wel allerlei leuke dingen gedaan heb, begin ik het wel in mijn portemonnee te merken. Een goede reden dus, om alles uit te zoeken (wat een rotklus!) en erachter te komen, dan je eigenlijk genoeg hebt, om drie weken lang te koken, op de aardappelen na. Scheelt enorm veel geld en ik maak eens wat op uit de voorraad en de vriezer! Puik idee was het dus. En ik maak ook nog leuke combinaties, omdat ik van dingen af wil.

Conclusie, het gaat, na 7 dagen al heel goed met deze projecten. Hopen dat ik in februari kan zeggen, dat het allemaal goed afgerond is!

Doen jullie ook grote opruimmomenten inplannen?
x

Advertenties

8 reacties op ‘Project `kasten leegruimen´

  1. Ik ben een tijdje terug in actie geschoten. Eerst was de badkamer aan de beurt en werden een aantal producten weggedaan die serieus over tijd waren gegaan. Verder ging ik ook de kelder eens ernstig uitpluizen. Daar stonden bijvoorbeeld nog restanten verf en dergelijke die nog naar het containerpark moesten. Een aantal boeken, bloempotten en ovenschalen werden naar de Kringloopwinkel gedaan.

    De truc met de kleerhangers pas ik zelf ook toe maar eigenlijk valt me dan steeds weer op dat ik al mijn kleding draag. Meestal gaat kleding dus pas weg wanneer ze zo versleten is dat ze niet meer te herstellen is. Uiteraard zijn dat meestal net je favoriete stuks.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s