Recept: Lemoncurd koekjes

Ik wou graag een simpel koekje maken die toch een beetje anders is. Gezien ik afgelopen week Lemoncurd had gehaald, zonder specifieke reden, leek mij het leuk om deze te gebruiken. Het deeg is makkelijk te maken, het enige wat lang duurt zijn de koekjes afwegen. Maar dat is ook weer iets wat niet iedereen doet 😉

2.jpg

Lemoncurd koekjes
Ingrediënten voor +/- 19 koekjes
50 gr. zachte roomboter
– 66 gr. suiker
– 2.5 eetlepel melk
– 83 gr. zelfrijzend bakmeel
– 26 gr. custardpoeder
– lemoncurd

Werkwijze
0. Verwarm de oven voor op 180 graden.
1. Meng de boter en de suiker tot het een luchtig geheel is.
2. Voeg de melk toe en mix wederom tot het een geheel is.
3. Pas op met de bloem. Je voegt de bloem en custardpoeder tegelijk toe, maar roer het eerst door. Anders zit je hele keuken onder de bloem. Dit mix je ook tot er een kruimelig geheel ontstaat.
4. Met je handen kneed je het kruimeldeeg tot een mooi deegje.

1

5. Maak bolletjes van 12 gram (mag natuurlijk ook meer zijn, dan komen er minder koekjes uit. Probeer wel gelijk hierin te zijn, zodat de koekjes allemaal op hetzelfde moment klaar zijn).
6. Druk de bolletjes iets plat en maak er een holletje in (zie foto).
7. Doe een beetje lemoncurd in het holletje, maar niet te veel. Je wilt tenslotte niet dat het overstroomt.

8. Bak de koekjes zo’n 12/15 minuten af op 180 graden.
9. Af laten koelen en genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s