Recept: gevulde jamkoeken

Ondertussen is het nog drie dagen en dan is het kerstavond! Jullie hebben dus nog 21minstens drie recepten tegoed. Vandaag eentje, die wat langer duurt, maar wel ontzettend lekker en leuk is (ook voor kinderen!)

Gevulde jamkoeken
Ingrediënten voor 9 koeken:
125 gr. bloem
40 gr. poedersuiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
62 gr. zachte roomboter
1 eidooier
snuf zout
9 theelepels jam

Werkwijze:
1. Meng de ingrediënten op de jam na tot een deeg.
2. Koel het deeg in de koelkast +/- 30 minuten.

3. Zet de oven aan op 160 graden.
4. Rol het deeg uit op iets minder dan 0.5 centimeter.
5. Vet een cupcakevorm in.
6. Steek de deeg uit met een ronde steker. Je wilt dat de bodem en een klein randje gevuld zijn in de cupcakevorm. (Zie foto voor duidelijkheid).
7. Schep in elk vormpje een theelepel jam. Ik koos voor kersen en framboos.
8. Steek nu 9 dekseltjes uit. Deze zijn ietsje kleiner, zodat je de jam nog ziet. Dit kan in elke kleur.
9. Maak de dekseltjes iets nat, nadat je ze op de jam geplaatst hebt. Strooi op elk dekseltje iets suiker en zet het in de oven.

20

10. Het afbakken duurt ongeveer 20 minuten.
11. Nadat je de koeken uit de vorm hebt gehaald, eerst even laten afkoelen. De jam is heel erg heet.
x

Advertenties

3 reacties op ‘Recept: gevulde jamkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s