Recept: Snelle kokosmakronen mét chocolade

Weinig tijd, geen zin in gestress maar wil je wel wat lekkers op tafel kunnen zetten? En dan ook nog zelfgemaakt? Dan kom je met dit recept een heel eind! Met vier ingr10.jpgediënten, een voorbereidingstijd van 5 minuten en 20 minuten bakken, ben je in een mum van tijd klaar én heb je zelf wat lekkers gemaakt! Ik vond het recept op de website van de Albert Heijn, maar heb het door tweeën gedeeld, omdat er alsnog 10 koeken uitkomen. Snelle kokosmakronen mét chocolade.

Snelle kokosmakronen mét chocolade
Ingrediënten voor +/- 10 koeken
2 eieren (alleen het eiwit heb je nodig)
125 gram kristalsuiker
125 gram kokosschaafsel
+/- 50 gram pure chocolade (om te smelten)

Werkwijze
0. Verwarm de oven voor op 170 graden.
1. Scheid de eieren, je hebt enkel het eiwit nodig.
2. Meng met een lepel of spatel het eiwit, de suiker en het kokosschaafsel tot dat het een geheel vormt. Het zal iets blijven brokkelen.

3. Maak tien kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
4. Bak de kokosmakronen +/- 20 minuten af op 170 graden.

5. Tijdens het afkoelen van de kokosmakronen smelt je de chocolade. Dit kan au-bain-marie maar elke manier is goed.
6. Dip een vork in de gesmolten chocolade en druppel de chocolade over de kokosmakronen (ik heb lijntjes getrokken, met de vork).
x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s