Recept: Crème Brûlée

IMG_20151225_200612.jpgIn het teken van Kerst zal ik de komende dagen (tot vrijdag) elke dag een lekker, leuk of makkelijk recept delen om wat lekkers op tafel te kunnen zetten tijdens Kerst, of gewoon altijd. Vandaag deel ik mijn recept voor Crème Brûlée. Dit eet mijn vriend het allerliefste en omdat het best veel werk is, maak ik het voornamelijk op eerste kerstdag.

 

Crème Brûlée
Ingrediënten voor vier personen
– 400 ml. slagroom
– 100 ml. melk
– 1 vanillestokje
– 60 gr. suiker
– 6 eidooiers
– snuf zout
– rietsuiker

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Halveer het vanillestokje, schraap het merg eruit en breng dit samen met de slagroom en de melk aan de kook. Laat dit +/- twee minuten koken.
3. Klop de eidooiers samen met de suiker en het zout tot een geheel.
4. Schenk hier al roerend (en absoluut niet te veel in een keer!) het warme slagroommengsel door heen.

5. Schenk het mengsel in ovenschaaltjes (je hebt speciale schaaltjes voor crème brûlée) zo’n 3/4 vol.
6. Zet de gevulde schaaltjes in een ovenschaal die voor de helft gevuld is met kokend water (het water mag niet in het mengsel komen).
7. Laat dit +/- 40 minuten in de oven staan.

8. Nadat de schaaltjes en de crème iets afgekoeld zijn, strooi je er rietsuiker overheen en laat dit met een gasbrander karamelliseren. Herhaal dit een tweede maal. De eerste keer dus niet te veel rietsuiker erop doen.
IMG_20151225_200448.jpg

Advertenties

3 reacties op ‘Recept: Crème Brûlée

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s