Dagje Münster met de leerlingen

Als leerkracht (in de maak) ontkom je er niet aan. Uitstapjes met leerlingen. En dat is helemaal niet erg. Je leert je leerlingen op een andere manier kennen, leert wat zij leuk of interessant vinden en ook zij zien, dat jij niet alleen een leerkracht bent.

Afgelopen week donderdag (8.12) ging ik samen met mijn stageschool, zes andere leerkrachten en 113 leerlingen uit het tweede jaar havo/atheneum met de bus een dagje naar de kerstmarkten in Münster. Ik hoor je al bijna denken 113 leerlingen! Dat houd ik nooit vol.

Nou, ik verheugde mij er enorm op. Zo’n dagje uit is namelijk niet alleen voor leerlingen leuk. Om 9:15u vertrok de bus en zaten de eerste leerlingen al aan het mierzoete snoep en veel te slechte frisdrank, maar hé, het is een dagje uit. Eenmaal in Münster aangekomen zijn we gezamenlijk naar de Dom gelopen, waar de leerlingen hun opdrachten kregen. Ze moesten een speurtocht doen en twee mensen in het Duits interviewen (het blijft toch een school– uitje). Om 14:30u moesten zij zich weer verzamelen bij de Dom.

Wat doen leerkrachten dan de gehele dag? Nou, wij begonnen met een kopje thee en een stuk gebak. Daarna zijn ook wij gaan rondlopen. Je komt de gehele tijd leerlingen tegen wat ontzettend gezellig is. Ze vragen allerlei, niet gerelateerde dingen (zoals: waar zit de Starbucks/ Mc Donalds, hoe zeg je dat je patat met mayo wilt en zo voort), en zijn vooral druk met shoppen en kletsen. Geef ze eens ongelijk 🙂

Na zo een dag moet je ook weer terug met de bus en wie denkt dat leerlingen dan moe zijn, heeft het helemaal mis. De verhalen vliegen je om de oren, want ze willen allemaal vertellen wat ze gezien, gezegd, gegeten en gekocht hebben. En dat maakt zo’n uitstapje zo leuk. De enthousiaste kinderen, die een keer niet de grammatica moeten herhalen, maar jou een stukje uit hun wereld laten zien én horen. De gehele busreis hadden ze hun muziek ontzettend hard aan.

Ik wil volgend jaar weer mee 🙂
x

Advertenties

5 reacties op ‘Dagje Münster met de leerlingen

  1. Altijd leuk de uitstapjes! Toen ik zelf nog leerkracht was (op de basisschool) vond ik het altijd heel gezellig op dat soort momenten. Kinderen waren altijd blij (want ze zaten niet in de klas) en je had altijd de leukste gesprekken met ze. Gaaf hoor dat je leerkracht wordt, ik heb er veel respect voor! 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s