Recensie: “Fantastic Beasts and where to find them” film

Woensdag kwam de film dan eindelijk naar (wat het lijkt) oneindig wachten22.jpg. Sinds 2011 hebben wij (Harry Potter fans) het moeten doen met voornamelijk fan-materiaal. Natuurlijk kwam daar de “Hogwart Library” en afgelopen zomer “Harry Potter and the Cursed Child” bij, maar filmmateriaal nog niet.
Natuurlijk ging ik afgelopen woensdag direct naar de film! Wil je mijn bevindingen weten? Lees dan snel verder 🙂

Titel: Fantastic Beasts and Where to Find them
Releasedatum Nederland: 16 november 2016
Regisseur: David Yates
Scenario: J. K. Rowling
Lengte: 2uur 13 minuten

bron

Het verhaal speelt zich af in de jaren 20 van de twintigste eeuw, ver voor Harry Potter, Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden en alles wat we dachten te weten. Scamander Newt, een tovenaar uit Engeland, komt met een koffer vol magische wezens aan in New York. Hier zijn magische wezens echter verboden, omdat men bang is dat de tovergemeenschap hierdoor onthult zult worden. In New York ziet hij protesten tegen heksen en dingen die hij nog niet eerder zag. Door een ongeluk verwisselt Newt zijn koffer met de dreuzel (iemand die niet kan toveren) Jacob. Op de weg de koffer terug te krijgen gebeuren er allerlei dingen, sluit Newt vriendschappen die hij niet had verwacht en maakt hij het een en ander mee.

Ik wil jullie absoluut helemaal niks verklappen, dus alleen de dingen uit de trailers vertel ik. De film is natuurlijk gebaseerd op een van de schoolboeken van Hogwarts, maar dit is het verhaal, van hoe het boek tot stand gekomen is. Maar, mijn bevindingen. De film begint al als vanouds, met het o zo bekende deuntje, die langzaam verandert in een ander deuntje. Ik had de tranen al in mijn ogen, van geluk dan wel. De film is erg duister, iets wat de laatste drie films ook al erg naar voren kwam. Er zijn verassende wendingen, gigantisch goed neergezette personages en een erg mooi verhaal.

Iets wat mij het meeste bevalt, is de extra informatie die je krijgt, maar die vooral de mensen zullen begrijpen die de boeken helemaal kennen. Er worden namen genoemd, mensen onthuld en verhalen verteld, die vooral bij de ware Potter-fanatiekelingen voor veel opschudding zullen zorgen. En dan in de zin van: “echt! Hij! Zij!”

Ik verheug me enorm op de vervolgen van deze film (ja, ze komen) en raad de film aan voor mensen die van Harry Potter houden, die van het genre houden en voor iedereen, die gewoon benieuwd is. Zelfs als je niks met Harry Potter hebt, kun je deze film gewoon kijken. Het staat er uiteindelijk toch helemaal los van 🙂
Laten jullie weten, of jullie er heen gaan, wat jullie ervan vonden en of jullie de film aanraden?

x

 

Advertenties

Een reactie op “Recensie: “Fantastic Beasts and where to find them” film

  1. Ik ben er vorige week (eindelijk!) ook naar toe geweest en ik vond het ook echt een leuke film!
    In het begin had ik wat moeite, vond hem wat lang trekken zonder al te veel van die “harry potter” momentjes wat je eigenlijk wel in die film verwacht, maar ineens zit je er helemaal in en dan blijft het een heerlijke film tot het laatste moment! 🙂
    Loved it !

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s