Breien (en haken) voor het goede doel

Misschien heb je het al eens gezien: de kleine gebreide mutsjes op de innocent smoothies in het koelvak. Als niet, let erop! Vanaf januari zijn ze er weer. Maar wat zijn deze mutsjes, waar zijn ze voor en wie maakt ze?

De Goedgemutste Breicampagne van Innocent zet zich in voor eenzame ouderen. Hoe dan? Door mensen in de wintermaanden te vragen kleine mutsjes te breien voor hun smoothies. Deze mutsjes komen vanaf januari in de winkel en van elke smoothie die verkocht wordt, gaat er €0.20 naar het nationaal ouderenfonds. Dus niet alleen iets voor jou (en mij) als breiend persoon, maar ook voor anderen.

Het informatieboekje ligt momenteel in de supermarkten, maar je kunt natuurlijk ook kijken op de website voor meer informatie. Omdat ik deze actie helemaal super vind, graag breid en absoluut iets voor de medemens over heb, deel ik de actie met jullie zodat er hopelijk meer mensen mutsjes zullen breien 🙂

Hieronder een basis brei- en haakpatroon. En natuurlijk de gegevens, waar je het heen zult moeten sturen, als je supermarkt niet een eigen verzamelpunt heeft. Die bij mij in de buurt (de Plus) heeft dat namelijk wel.

Hieronder de twee patronen:

12Eigenlijk een leuk en snel klusje 🙂 En natuurlijk hebben jullie een adres nodig waar dit allemaal heen mag. Dit mag trouwens zonder postzegel!

3.jpgJe moet de voor 9 december moeten opsturen. Ik zal tegen die tijd ook een foto online zetten van mijn mutsjes 🙂

Kennen jullie de actie of doen jullie zelf mee?
x

Advertenties

4 reacties op ‘Breien (en haken) voor het goede doel

  1. Dit jaar is het er jammer genoeg (nog) niet van gekomen maar ik heb in het verleden wel al enkele keren meegedaan. Gedurende één jaar werkte ik samen met mijn moeke een 100-tal mutsjes af. Dat was een productief-jaar 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s