Recept: herfstige rijst met pompoen en chorizo

Je kent het wel, je komt thuis en blijkt nog veel in de koelkast te hebben liggen, wat eigenlijk op moet. Zonde om weg te gooien. Op zo een moment heb ik een erg lekker (en makkelijk) gerecht bedacht, met de groente die op dat moment op moesten. W1.jpgat mij betreft is het een echt herfstgerecht, compleet met pompoen, chorizo en champignon!

Herfstige rijst met pompoen en chorizo
Ingrediënten voor twee personen:
– (zilvervlies) rijst -> kijk zelf hoeveel je normaal gebruikt
– 1 gele paprika
– +/- 100 gram chorizo, klein gesneden
– 100 gram champignons in vieren gesneden
– een kleine halve pompoen (+/- 150-200 gram)
– zout en peper

Werkwijze:
1. Snijd de pompoen in kleine blokjes (mét schil), leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olie, zout en peper. Zet de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven op 180 ‘C.
2. Bereid ondertussen je rijst, zoals je dit normaal ook doet (koken)
3. Snijd de paprika en chorizo klein, snijd de champignons in vieren.
4. Doe de paprika, champignon en chorizo in een pan met een beetje olie en bak dit gaar.

5. Giet de rijst af wanneer deze gaar is en leg het op het bord.
6. Verdeel het groente/ chorizomengsel over de borden.
7. De pompoen is gaar, wanneer het vlees van de pompoen en de schil zacht zijn. Wanneer de pompoen gaar is verdeel je ook deze over de borden.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s