Recept: kikkererwten stoofpot

Vanaf vandaag wil ik met iets nieuws beginnen op mijn blog, namelijk het delen van recepten. Elke week zal er op de zondagochtend een recept online komen. Dit kan van alles zijn, vegetarisch, met vlees, bakken, koken, stoven noem maar op. Ik hoop dat het jullie bevalt. Nu dan de allereerste van deze nieuwe reeks!

Vegetarische kikkererwten stoofpot
Benodigdheden voor drie personen:
– Een blik kikkererwten (400 ml)
– Een grote ui
– Een flinke scheut olie
– 1 knoflookteen
– 1 blik tomatenblokjes
(bewaar het blik!)
– 2 grote aardappels
– naar smaak korianderzaad
– zout & peper
– cayennepeper
– 1 grote zoete aardappel
– 3 kleine (of 2 grote) wortels

Werkwijze:
1. Je snijdt de ui klein en perst de knoflook. Dit fruit je samen met de olie in een grote (stoof)pan.
2. Ondertussen giet je de kikkererwten af, schil en snijd je de aardappelen in blokjes (2cm bij 2cm).
3. Je voegt de kikkererwten, gesneden aardappel, de tomatenblokjes en de kruiden tot aan cayennepeper toe aan het ui/knoflook mengsel.
4. Vul het blikje van de tomatenblokjes met water en voeg dit toe aan de stoofpot.
5. Dit mengsel laat je zo’n 20 minuten zachtjes koken.

6. Ondertussen schil en snijd je de zoete aardappel in stukken (niet te groot) en schil en snijd je de wortel in dunne plakjes.
7. De zoete aardappel en wortel voeg je na 20 minuten toe aan de stoofpot.
8. Laat de stoofpot nog zo’n 15 minuten pruttelen, tot de aardappel en zoete aardappel gaar zijn.

Dit recept is erg lekker met een turks brood en (zelfgemaakte) knoflooksaus.

Advertenties

8 reacties op ‘Recept: kikkererwten stoofpot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s