Waarom het afvallen niet lukt.

Al eeuwig probeer ik af te vallen. Een gezond gewicht te krijgen. Trots te zijn op mijn lichaam. En eigenlijk lieg ik vooral mijzelf voor. Dat ik lang niet zo slecht eet, dat ik na Engeland echt wel weer ga sporten, dat een gezellig hapje bij de tv ’s avonds niet uitmaakt. Terwijl ik diep van binnen weet, dat het allemaal wel uitmaakt. Ik eet te veel of te ongezond, dat sporten lukt me al twee weken niet en elke avond iets lekkers bij de tv helpt echt niet.

Waarom blijf ik dan telkens excusesen verzinnen? Waarom denk ik dat mijn weegschaal het gewoon niet doet, waarom blijf ik in ontkenning? Begin januari ging het super! De enige reden waarom ik de motivatie verloor was, omdat het gewicht niet naar beneden ging, terwijl het vetpercentage wel naar beneden ging en ik het ook aan mijn lichaam zag. Maar ergens in mijn hoofd, doe je het alleen goed, wanneer je gewicht verliest. En dat deed ik niet.

Nu is het ondertussen eind augustus, en ik ben sinds 1 januari twee kilo afgevallen, mijn kledingmaat is hetzelfde en ik ben nog steeds ongelukkig met mijn lichaam. Ik kan nu wel gaan opschrijven, wat ik allemaal ga veranderen, dat wanneer ik terug ben uit Engeland ik de draad zo weer oppak. Maar dan zou ik ook tegen jullie liegen. Want ik weet niet of ik dan de motivatie vind. Zolang ik een excuses voor alles weet te verzinnen, zal er helaas niks veranderen. Dus in een alternatieve wereld, waarin ik gemotiveerd zou kunnen blijven, zouden de volgende dingen al een gigantische invloed hebben op mijn gewicht/lichaam:
– geen avondsnacks meer
– minstens drie keer per week sporten
– gezondere maaltijden (en porties) bij het avondeten

Ik hoop dat ik de motivatie terugvind en deze keer niet kwijtraak. Het enige positieve sinds januari is, dat ik geen frisdrank meer drink en nee kan zeggen wanneer er iets aangeboden wordt. Mini stapjes.
x

Advertenties

4 reacties op ‘Waarom het afvallen niet lukt.

  1. En dan te weten als je ouder wordt het nog minder lukt. Ja met krachttraining slaagde ik er vorig jaar in om 8 kilo kwijt te raken, inmiddels zijn er weer 3 kilo van terug dus moet ik nu extra opletten. Als mijn koekjes op zijn komen er eerst geen nieuwe en bij het avond eten ook wat minder. Frisdrank gebruik ik nooit, ik drink altijd water.
    Wandelen doen we iedere dag.

    Liked by 1 persoon

  2. Ik herken de smoesjes.. Ik doe het ook heel erg. Sinds januari ben ik 3,5 kg kwijt. Dit is toch al weer 2,5 kg meer dan in mei. Ik probeer weer de motivatie en de strinktheid terug te vinden, maar tegelijkertijd wil ik ook gewoon nog kunnen leven en inderdaad een hapje in de avond, een taartje bij een verjaardag, een drankje op het terras. Hoewel ik deze zomer echt wel weer ben aangekomen, ben ik wel meer tevreden over mijn eigen lichaam geworden. Mede door de complimenten van al mijn vrienden. Deze week begint het gewone leven weer en ook weer wat regelmaat. Dat is in elk geval een eerste stap naar het vinden van motivatie..

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s