Thuis sporten

Je kent het wel. De sportschool is té ver weg, gesloten, het regent, je bent je fietssleutel kwijt (daarom schrijf ik deze blog überhaupt) of welke reden dan ook. Je hebt ge9woon even geen zin in de sportschool, wél om te sporten. Nu kun je thuis doelloos wat oefeningen doen óf je kijkt naar YouTube filmpjes (aanrader van mijn sportinstructeur). Omdat ik vandaag dus de sportschool niet in kom, heb ik zojuist een fijne (en vermoeiende ) workout via YouTube gedaan. Kan dat?! JA! Al moet je het zelf doen, dat is het natuurlijk wel.

Ik heb gesport met de filmpjes van optimavita. Een onwijs leuke vrouw, die verschillende filmpjes heeft voor allerlei spieren, en ook een onderscheidt maakt tussen beginner en gevorderd. Heel fijn dus.
Wat vooral tof is, is dat de oefeningen vaak 7/8 minuten duren en dus absoluut geschikt zijn wanneer je weinig tijd hebt of voor in de ochtend/ tussen de middag.

Hier een aantal links, die ik zojuist uitgeprobeerd heb. En ja, ik voel de buikspieren, ben bezweet en blij dat de douche op mij wacht.

Beginner workout vetverbranding, buik, billen en benen

Workout Buikspieren/ Ab workout

YouTube kanaal optimavita

Daarnaast zijn er natuurlijk oneindig veel filmpjes. Handig is om thuis een (yoga)matje, wat gewichtjes en misschien een kettlebell te hebben.

Hoe sporten jullie? En hebben jullie aanraders wat betreft thuissporten?


5 reacties op ‘Thuis sporten

  1. Mijn dochter begon laatst ineens een workout in de woonkamer te doen.. mijn zoontje ging mee doen en dat was eigenlijk wel een hilarisch beeld whahaha, maar het leek mij ook wel leuk om te doen eigenlijk (heb ik hun niet gezegd natuurlijk) hahahaha, dus ik heb je filmpjes opgeslagen en ga er toch eens naar kijken! Thanks!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s