How to make: pizza from scratch

Natuurlijk is het tien keer makkelijker om een pizza uit de diepvries in de oven te gooien en het scheelt ook nog tijd ook. Maar hoe leuk is het, om samen met iemand (man/ vrouw, vriend/vriendin, zus/broer. Je snapt me wel) pizza te maken? Kei leuk dus.

Vandaag voor jullie een makkelijk recept om zowel het pizzadeeg als de rode saus zelf te maken (kun je lekker over opscheppen).

Voor twee pizza’s.
Deeg:
-400 gram (tarwe) bloem
– 250 ml lauwwarm water
– 7 gram droge gist
– snuf zout
– twee eetlepels olijfolie
– optioneel zijn Italiaanse kruiden/ rozemarijn

Meng het lauwwarme water met het gist, en wacht tot deze is opgelost. Doe ondertussen de bloem, zout en de olijfolie in een kom. Wanneer de gist is opgelost voeg je dit mengsel bij je bloem. Kneed (met handen of een deeghaak) zo’n vijf minuten, tot je een mooi glad deeg hebt.
Verdeel het deeg in twee bollen en leg deze beide in een kom (met theedoek, folie) en laat ze 30 minuten rijzen. Ondertussen kun je de saus maken (recept staat ook in deze blog).
Na 30 minuten rol je je deegbollen uit (op een bebloemd aanrecht) en je bent daarin natuurlijk vrij, welke vorm hij krijgt.
Na het uitrollen doe je de saus op je pizza en bekleed je hem zoals jij dat lekker vindt. Na zo’n 15/20 minuten is de pizza klaar. Dit licht natuurlijk aan je oven 🙂

De saus (meer dan voldoende voor het recept van hierboven)
– blik gepelde tomaten (400 gram)
– blikje tomatenpuree
– twee/drie eetlepels olijfolie
– twee teentjes knoflook (meer of minder kan altijd)
– een kleine ui
– verse kruiden of Italiaanse kruiden
– zout en peper

Voor dit recept kun je natuurlijk ook verse tomaten gebruiken. +/- 500 gram tomaten zal genoeg zijn. Denk hierbij wel aan het verwijderen van het velletje.

Snijd de ui klein en pers de knoflookteentjes (en als je voor verse tomaten gaat; ontvellen dus). Doe dit in een langwerpige kan (maatbeker gebruik ik hier). Stop hier ook het blik met tomaten in, de tomatenpuree, olijfolie, kruiden, zout en peper. Blender dit met een staafmixer of een andere snijmachine, tot het een egale massa is. Verwarm de massa op een vuurtje en laat het een kwartier koken/indikken.

Voor degene die graag een scherpe saus hebben. Een rood pepertje past ook mooi in dit recept.

Ik ben bezig met de kasten/ voorraad opmaken. Vandaar de cherrytomaatjes erbij.

Wat zei ik? Makkelijk hé! Heb je het uitgeprobeerd dan hoor ik graag je mening.

Naamloos
Deze maakte ik zojuist 🙂
Advertenties

Een reactie op “How to make: pizza from scratch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s