Mijn tatoeage; Het verhaal van de Drie Gebroeders

Mijn laatst toegevoegde en meest favoriete tatoeage, is de tatoeage die tussen mijn schouderbladen staat en die ik nam om mijn liefde voor Harry Potter vast te leggen. Het gaat om het teken van “de relieken van de dood”. Daar hoort een sprookje bij en dat wil ik graag met jullie delen.

Het verhaal van de Drie Gebroeders

Het verhaal gaat over drie broers die samen een reis rond de wereld maakten. Op een late avondschemering kwamen de drie gebroeders plotseling tegenover een brede rivier te staan, deze rivier zag er naar de broeders te diep en te verraderlijk uit om zomaar over te steken, maar de drie broeders waren alle drie volleerde tovenaars en dus hoefden zij slechts met hun toverstokken te zwaaien en er verscheen een magische, stevige brug. Halverwege de brug verscheen er plotseling een in mantel en kap verhulde gedaante die hen de weg versperde. Deze gedaante is de Dood die boos is, omdat reizigers normaal verdrinken in de rivier en dat hij drie potentiële slachtoffers verloren heeft. De Dood is echter sluw en doet alsof hij diep onder de indruk is, hij feliciteerde de drie gebroeders voor hun magie en geeft hun elk één beloning, die ze zelf mogen kiezen.

De oudste broer was een strijdlustig man en vraagt de Dood om een onverslaanbare toverstok. De Dood liep naar de oever en brak een takje van een vlier die daar stond en gaf hem aan de oudste broer. De “Zegevlier .

De tweede broer die een arrogant man was , besloot de dood nog verder te vernederen en vroeg om iets waarmee hij de doden terug kan leven wekken, De Dood nam een kiezel van de oever op en gaf hem aan de tweede broer. De “Steen van Wederkeer.

De jongste broer, die de meest wijze van hun drieën is en de Dood niet vertrouwt, vroeg voor een middeltje die ervoor zorgt dat hij deze plek kan verlaten zonder door de Dood gevolgd te worden. De Dood geeft hem met tegenzin zijn eigen “Onzichtbaarheidsmantel”. Daarna vervolgden de Drie Gebroeders hun eigen weg.

De oudste broer, de drager van de krachtige toverstok, schept enorm op over zijn sterke staf en laat maar wat graag zien wat de staf kan. Een man die onder de indruk is van de staf, vermoord de oudste broer in zijn slaap en neemt de staf. Zo nam de Dood de oudste broer tot zich. De middelste broer gebruikt de Steen van Wederkeer om zijn overleden liefde terug tot leven te brengen, die stierf voor ze konden trouwen. Maar omdat ze slechts een ‘wazige schim’ is van haar vroegere ik, en dus niet écht is, pleegt de middelste broer zelfmoord en zo neemt de Dood ook de tweede broer tot zich. Maar wat betreft de jongste broer: hoewel de Dood jarenlang had gezocht naar de jongste broer had hij hem nooit gevonden. Pas toen de jongste broer stokoud was deed hij de mantel uit en gaf hem aan zijn zoon. Hij nam afscheid van het leven en begroette de Dood als een oude vriend.

4

De middelste streep staat voor de “Zegevlier”, het cirkeltje voor de “Steen van Wederkeer” en de driehoek eromheen voor de “Onzichtbaarheidsmantel”. Samen maken zij een meester van de dood.


7 reacties op ‘Mijn tatoeage; Het verhaal van de Drie Gebroeders

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s