Astma, verkouden, migraine.

Het is toch wel leuk, dat je telkens weer met enkel een titel, het hele bericht nielarget hoeft te lezen, om te begrijpen waar het over gaat. Dit is dus ook geen uitzondering. Helaas.

Daar waar ik maandag nog redelijk gemotiveerd was, merkte ik, dat ik woensdag veel te snel begon te hoesten om kleine dingen. Nu heb ik al lang genoeg astma (bronchitis), om te weten dat er een paar rot-dagen aankomen. Dat was dus ook zo. Donderdag begon ik mijn hele keel kapot te hoesten, waardoor ik vrijwillig op de bank heb geslapen, en niks kon of wou eten, want alles deed pijn. Daarbij kwam vrijdag een verkoudheid, alsof ik niet genoeg te doen had voor school en in het sociale bereik.

Zaterdagochtend was helemaal een ramp. Wakker worden met een keel die ontzettend pijn doet, bloedsmaak in je mond, neus helemaal dicht en bonkende koppijn. Jawel hoor, welkom migraine. Want waarom niet alles tegelijkertijd. Het vriendje was vissen, dus die bellen of hij medicatie bij het ziekenhuis wou ophalen (dat wou hij gelukkig wel), moeder gebeld, of ik daar ziek mocht zijn, want helemaal alleen thuis zag ik niet de hele dag zitten.

Allemaal onwijs jammer. Ik wou zo veel doen dit weekend. Aan mijn schoolwerk, vriendinnetje zien, grote schoonmaak, op stap met ouders. En nu, zondagmiddag, zit ik eindelijk achter mijn laptop en heb het eerste dossier ingeleverd. Huilen. Het ergste is nog wel, dat nu het vriendje en de ouders ook ziek zijn (ik ben ook absoluut niet beter, en met het zusje gaat het, die was eerder dan mij ziek). Al met al, een onwijs naar weekend, waar ik niks heb kunnen doen, en zo veel had willen doen.

Positieve is, dat ik vanaf donderdagmiddag tot zondagochtend nog geen 900 calorieën heb gegeten (werkelijk, voornamelijk liters water, thee en hoestsnoepjes), en nu op magische wijze 2.7 kilo kwijt ben. Die zullen er morgen geheid weer aanzitten, nu ik langzamerhand weer kleine beetjes eet, en stiekem had ik veel liever een leuk, druk weekend gehad, als die kilo’s die er nu afvliegen. Dit is namelijk rot.

x

Advertenties

6 reacties op ‘Astma, verkouden, migraine.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s