Breien, de liefde en haat die erbij hoort.

Zoals ik misschien al eens heb benoemd, ben ik gek op breien. Ik doe het voor de tv,

6
De sok, met de roze wol van de HEMA

in de trein, tijdens college en zelfs op het terras. Doordat ik naar een vrije school ben gegaan, leerde ik al heel jong hoe ik moest breien en na jaren er niks mee gedaan te hebben, vond ik afgelopen zomer bij de HEMA bolletjes wol voor €0.50! Nou, dat laat ik niet aan me voorbij gaan. Meteen breinaalden gehaald en het eerste project was een feit. Een sjaal.

Door de liefde voor breien leerde ik tijdens mijn drie maanden in Berlin♥ onwijs leuke mensen kennen, doordat ik elke woensdagavond in een Russisch theecafé zat te breien. Daar leerde ik hoe ik mutsen moest breien, eiermutsjes, een oneindige sjaal. Ondertussen ben ik alweer een tijdje terug in Nederland en ook hier heb ik een erg leuk clubje waarmee ik op de dinsdag brei.

De liefde is duidelijk. Ik vind het ontspannend, leuk om te doen, vooral leuk om dingen voor anderen te maken en er is zo veel leuke wol!

7De haat. Tja, bij leuke wol en leuke dingen om te maken hoort natuurlijk ook, dat je meerdere projecten door elkaar hebt lopen! Momenteel brei ik een zwart/witte trui (moet alleen nog de mouwen en dan afwerken), heb ik de eerste sok af (met die wol die ik bij de HEMA kocht, nu pas ja!) en ben ik afgelopen zaterdag begonnen aan een muts voor een vriendin met een geweldige kleur! Bordeaux rood met bruine, beige en zwarte stukjes! En mag ik maandag zes bollen blauwe wol ophalen, voor mijn Ravenclaw vest (waar ik pas mee begin wanneer de trui af is, anders word ik echt gek!). En dan heb ik ook nog een omslagdoek liggen (die weliswaar gehaakt wordt, maar toch) én heb ik twee onwijs mooie bollen wol gehaald voor babysokjes of iets dergelijks. Haat dus, omdat niet alles tegelijk kan, en ik het toch doe.

Hoe dan ook. De liefde en haat relatie met breien en de te vele soorten wol.

x

Advertenties

12 reacties op ‘Breien, de liefde en haat die erbij hoort.

  1. Het lijkt me zo leuk en ontspannend om te kunnen breien.. volgens mij heeft mijn moeder het mij wel een keer geleerd, maar ik zou niet meer weten hoe ik moest beginnen, laat staan hoe ik een sok, muts of sjaal zou moeten breien hahahahaha.. Heel leuk dat je dit doet! 😀

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s