Week 04. Wat doe ik fout?

Ik zal maar meteen met de deur vallen. Ik weet niet wat ik fout doe. Ik ben wederom aangekomen. 400 gram! Ik kan wel huilen.

large

Misschien ligt het eraan, dat ik afgelopen week (maar) drie keer heb gesport? Dat ik toch twee keer met het avondeten aardappelen heb gegeten? Toch zaterdagavond een paar drankjes gedronken heb?

Wat gebeurt er dan, met de appeltaart die ik liet staan, de gebakken aardappeltjes, de snackbar die ik afwees, het grote ijsje gisteravond omdat het zusje jarig was? Waarom telt dat dan niet? Dat ik voor gezondere keuzes kies, nog steeds frisdrank laat staan, doordeweeks geen snacks neem.

Komt het dan allemaal op die vrijdag, zaterdag en zondag aan? Dat ik, ondanks dat ik echt oplet, gewoon absoluut geen lekkere dingen meer kan eten, waar net iets meer calorieën inzitten. Maakt dat ene schaaltje chips in het weekend echt uit? En moet ik dan echt vier tot vijf keer kei hard sporten in de week? De koolhydraten zo veel mogelijk vermijden? Terwijl ik ook al zo goed op het vet- en suikergehalte let in producten. Kies voor verse producten, van alles afwijs en niet eet.

Ik geloof er niet in, dat ik aankom, omdat ik een avondje gewoon lekker wat at en dronk. Ik geloof ook niet dat ik aankom, doordat ik te weinig eet, of verkeerd sport.

Ik weet wel, dat ik alleen maar kan huilen, dat ik zo ontzettend baal, en er helemaal klaar mee ben. Na vier weken ben ik slechts 2.1 kilo afgevallen.

Aankomende week zal ik wederom  mijn eten wegen, een eetlijst bijhouden, lekker kei hard sporten, snacks gewoon laten staan (mét moeite) en blijf ik mijn best doen. Misschien doe ik het dan toch fout. Misschien heb ik pech en staat het gewicht gewoon even redelijk stil. En ik hoop dat mijn volgende weekblog positiever gaat zijn.

-x


10 reacties op ‘Week 04. Wat doe ik fout?

  1. Verschrikkelijk herkenbaar. En enorm irritant! Soms kan je echt enorm boos op je eigen lijf worden omdat elke kleine misstap direct afgestraft wordt en elke overwinning niet eens op de weegschaal terug te zien is. Hou vol!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s