De liefde voor boeken.

Ik ben gek op boeken. Dikke boeken, dunne boeken, harde kaft, zachte kaft. Plaatjes, geen plaatjes, Nederlands, Duits, soms zelfs Engels.
Het meeste geld dat ik uitgeef (buiten de vaste lasten en boodschappen), gaat toch wel op aan nieuwe boeken. Zowel fictieve boeken als autobiografische boeken. Kookboeken en afslankboeken (oke, dat is er nu één).

large

Boeken zorgen ervoor, dat men even kan ontsnappen uit de werkelijkheid. Even niet meer een student met mega veel tentamens zijn, een huisvrouw met een hoop was. Gewoon even helemaal wegdromen. Genieten van elk geschreven woord, elke nieuwe gedachte. Het mooiste aan boeken vind ik, is dat ze je een hele andere werkelijkheid laten zien. En al lazen we allemaal hetzelfde boek, niemand leest hem hetzelfde als jij. Iedereen heeft een ander beeld bij het verhaal. Dat maakt het ook zo ontzettend heerlijk.

Voor mijn dayzeroproject lijst heb ik mezelf een doel gesteld, om 100 boeken te lezen, in die 1001 dagen. Wat stiekem onwijs weinig is voor mijn doen. Maar door studie en stage weet ik, dat ik niet te veel van mijzelf moet verlangen. Soms lees ik zo vier boeken in één week, de andere keer zeul ik één boek vier weken met me mee. En toch is het mijn liefste bezigheid.

Mijn meest favoriete boeken:

  • Harry Potter, elk deel. Harry Potter komt bij mij zo’n beetje overal bovenaan te staan. Het blijven de meest mooie boeken die ik ooit las, en elke keer weer lees.
  • Frau Freitag. Een Duits boek over een docent die in een grote stad Engels geeft aan leerlingen met voornamelijk migratie-achtergronden. Door mijn stage in Berlijn heb ik zo veel herkenningspunten! Onwijs leuk om te lezen, maar ook gewoon omdat ze het op zo een nuchtere en hilarische manier beschrijft.
  • Dan Brown- Inferno. Ja, elk boek van hem is daadwerkelijk fantastisch, maar dit is toch wel mijn favoriet! Heerlijk, dat je denkt dat het klaar moet zijn en er opeens een mega wending in het verhaal is. Helaas heb ik deze boekenserie nog niet. Ik wil ze met harde kaft hebben (kleine obsessie), maar vind het Bernini Mysterie nergens met harde kaft, dus nog even wachten.
  • De kinderboeken van Roald Dahl. En dan vooral Mathilde en de GVR. Ik ben langzamerhand alle boeken bij elkaar aan het sprokkelen. Helaas worden er in de boekhandels voornamelijk de nieuwe versie verkocht met zachte paarse kaft. En ik wil natuurlijk de oudere versie, met harde kaft. Dezelfde als dat ik vijftien jaar geleden voor het eerst uit de bibliotheek meenam. Maar het schiet al op.
  • Kookboeken. Momenteel ben ik weer helemaal aan het experimenteren geslagen, en daar horen kookboeken bij. Er is er één, die ik onwijs graag zou willen hebben. Dat is een heel dik vegetarisch Duits kookboek, maar daar spaar ik nog even voor.

Natuurlijk heb ik veel meer favorieten, maar dit is op dit moment het aller hipst, in mijn boekenkast dan. En wenslijst.

Maar, ik lees altijd graag aanraders van anderen. Dus heb je een boek, dat ik absoluut lezen moet? Vertel het me! Er zijn nog veel te veel boeken die ik nog niet gelezen heb!

x


2 reacties op ‘De liefde voor boeken.

  1. Harry Potter is gewoon fantastisch! Toen ik wat jonger was heb ik ook heel erg genoten van de boeken van Roald Dahl. Mathilda, de GVR, Joris en de geheimzinnige toverdrank en de Fantastische Meneer Vos heb ik meerdere malen gelezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s