Week 02. Waarom motivatie soms niet alles is.

De tweede week alweer, dat ik heb besloten om mijn ‘strijd tegen de kilo’s ‘ op het internet bij te gaan houden. Nu wil ik niet zeggen, dat het afgelopen week slecht ging, maar het kon zeker beter. Waarom? Dat ga ik (veel te langdradig) uitleggen.

large

In principe ging de gehele week qua eten wel goed. Niet te veel, niet te weinig, niet te vet. En echt wel opletten op alles. Ik ben nu overgestapt op de 20 + kaas (echt niet lekker), en nu helemaal geen kaas, maar lekker appelstroop. Ik let erop dat ik veel groente eet, en niet te veel vlees. Dus dat gaat super. Tot het weekend begon. Ik was sowieso niet veel afgevallen, en tijdens het weekend heb ik niet mega veel gegeten, maar toch wel lekker en vet. Dat was dus vanochtend meteen te zien, helaas. +0.7 kilo. Toch wel ontzettend zonde.

Sporten ging helemaal super! Wel vijf keer afgelopen week, wat een record is! Überhaupt ben ik nog nooit zo lang gemotiveerd gebleven (vier weken nu), om minstens drie keer in de week te gaan sporten. De eerste keer voor deze week zit er ook weer op!

Ondanks dat ik midden in mijn tentamenweken zit, ben ik dus niet helemaal los gegaan op troostvoedsel, wat naar mijn mening wel nodig was. En ook heb ik niet uit stress gegeten, dus eigenlijk allemaal pluspuntjes. Ik heb zelfs alleen vrijdag en zaterdag een chipje genomen. Nou, dit zijn toch wel pluspunten hoor.

En dan toch niet afvallen. En nee, dat kan niet alleen van het weekend komen, dat ik opeens aangekomen ben. Ik val gewoon niet af. En ja, nu ben ik ongeduldig, en moet ik rustig afwachten en verder gaan, maar dat maakt het maken van een gezonde smoothie of een keer naar de sportschool gaan wel erg moeilijk, want er zijn geen resultaten op de weegschaal.

Wel kan ik ondertussen alle spieroefeningen die ik doe in de sportschool minstens 5/10 kilo zwaarder, wat ook iets waard is.

Al met al een week vol pluspunten en dan toch een minpunt.. Vanaf vandaag begin ik met het boek van Mieke Kosters “en nu word ik slank”, ik zal eens kijken wat dat wordt, en het natuurlijk ook aankomende week opschrijven 🙂

Aangekomen deze week: +0.7 kg.
In totaal afgevallen: – 0.7 kg.

x

Advertenties

9 reacties op ‘Week 02. Waarom motivatie soms niet alles is.

 1. Jammer van dat bijkomen zeg, is totaal niet motiverend inderdaad! Ik probeer al jaren af te vallen, en na alles geprobeerd te hebben (low carb, low fat, calorieen tellen blabla) heb ik nu eindelijk dat bij mij past! Gewoon ‘normaal’ eten maar het snoepen totaal weg laten! Ben nu al 12 kilo afgevallen in 4 maanden (:

  Like

 2. Ik moet zeggen dat ik mijzelf enigszins herken in wat je net hebt verteld! Gezond eten, sporten, af en toe fout eten (wat niet zo erg is) en toch aankomen/op het zelfde gewicht blijven. Ik ben hiermee naar een sport ‘expert’ gegaan en die vertelde mij het volgende. Eet niet weinig. Bijna iedereen denkt dat weinig eten, ‘jezelf uithongeren’ helpt, absoluut niet! Eet zelfs 6 keer per dag. En dan natuurlijk niet 6 keer per dag grote porties of zakken chips, nee, eet een appel een cracker, komkommer, paprika etc. als je vaker eet per dag houdt het je lichaam op gang waardoor je sneller verbrand. Ik moet zeggen, het klinkt heel gek, maar heeft bij mij geholpen! -7 kilo intussen. Ook is het heel goed dat je je spieren traint, spieren zorgen eigenlijk voor de meeste verbranding, dus hoe rot spierpijn ook is, dit zorgt voor de meeste verbranding! Ik zou zeggen ga zo door en weeg jezelf niet elke dag (weet niet of je dat nu doet) maar om de paar weken, zo zul je zien dat je afvalt en dat werkt veel motiverende dan elke dag geen verschil tot een pond verschil te zien. Succes!!:)

  Like

  1. Ha! Ja, dat doe ik ook al. Gewoon drie gezonde maaltijden en dan twee/drie keer een gezond tussendoortje (appel, mango, tomaat, komkommer, sla).
   Wat knap zeg, -7kilo!
   Ik ga ook gewoon door met het gezonde eten, vele sporten en niet te vaak wegen, dankje voor je lieve en behulpzame berichtje! 🙂
   Liefs

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s