Drukdrukdruk

En zo is er ineens een maand voorbij.
Heel raar, dat de tijd zo snel voorbij gaat terwijl ik het gevoel heb dat ik stil sta. Natuurlijk heb ik de afgelopen maand veel te veel gedaan, waardoor ik ook niet geblogd heb, gereageerd heb of überhaupt iets van me heb laten horen.

Het drukst ben ik momenteel met mijn opleiding. In Berlijn ging alles nog lekker zijn gangetje, maar dan kom je terug en kun je gewoon niet meer in je strakke schoolschema komen. Nu heb ik geluk met mezelf, en had ik al redelijk veel in Berlijn gedaan, maar nog steeds heb ik het idee dat ik zo ver achterloop, terwijl ik eerde voorloop met dossiers en opdrachten en leren.. Hoe dan ook. Druk.

Dan december natuurlijk. Overal ter wereld zo’n beetje gevierd, maar als je Duits bent nog veel erger. Ik ben dus weken bezig geweest met voor iedereen wat breien (ja, iedereen), met als grootste achievement de sokken voor mijn moeder, maar daar komt een ander blog over 🙂

Voor het eerst heb ik zowel Kerstavond als eerste kerstdag gekookt. Kerstavond ben ik altijd bij mijn ouders, en mijn moeder kookt dan. Maar dit jaar kan zij niet koken omdat ze aan haar arm geopereerd is, dus mochten mijn zusje en ik het overnemen. Pluspunt is wel dat ik eindelijk heb geleerd hoe ik Duitse rollade maak!

Eerste kerstdag vieren we normaal bij mijn schoonmoeder, maar die had ik voor de verandering bij ons uitgenodigd voor warme chocolade en gebak. Uiteindelijk blijven mensen altijd hangen dus heb ik haar uitgenodigd voor het avondeten. Een driegangenmenu waar ik redelijk wat tijd in gestoken heb. Met ook weer een toppunt: helemaal zelfgemaakte crème brûlée! 🙂 Hartstikke trots dus!

Verder probeer ik niet aan te komen, wat bij mij redelijk onvermijdelijk is.. Maar ik ga trouw 2/3 keer per week naar de sportschool en blijf nog steeds van de meeste frisdrank af. Vanaf 28 december ga ik echt knallen (ja, op 1 januari wachten is ook zoiets).

Hoe dan ook. Ik ben terug.
Drukker dan ooit, maar met genoeg doelen voor ogen:)
-x


2 reacties op ‘Drukdrukdruk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s