Twee weken zonder cola light.

De titel zegt het al. Na zo vele pogingen om van de cola light af te komen, is het me dan toch al twee weken gelukt. Op zaterdagochtend 14 november om 11:15 uur had ik mijn laatste cola light. Maar hoe gaat het verder?

Afgelopen woensdag (25/11) had ik een bodyscan bij de sportschool. Ben ik even smerig teleurgesteld geweest. Ik was niet mega veel aangekomen, maar toch wel redelijk wat en daar baal ik van. Samen met de sportinstructeur stelde ik mijzelf een doel voor het afvallen van 9 kilo op 25/02. Drie maanden dus. Drie kilo per maand. Ik vind dat haalbaar.

Wat doe ik daar nu al voor en wat zou ik nog kunnen veranderen?
Momenteel drink ik dus al geen cola light meer en ook andere frisdranken zijn beperkt tot twee glazen per week, dat is dus al goed. Ook kook ik met verse groentes en neem ik heel gezond, brood mee naar school.

Wat ik nog zou kunnen veranderen is het snacken. Ja, ik probeer het maar het lukt niet altijd. Dat moet ik dus sowieso doordeweeks laten staan. Ook schiet het sporten niet op. Ik ga tot nu toe 1 á 2 keer per week, daar wil ik standaard 2 á 3 keer van maken.

Ik ben dus nu bezig met de volgende doelen:
Doel 5: Geen cola light voor een maand
Doel 7: Val x kilo af
Doel 60: Houd van mijzelf
Doel 66: privé

Er zijn dus redelijk wat doelen aan verbonden. Ik ben er al een paar dagen mee bezig, maar die 9 kilo zou toch heel gaaf zijn om te kunnen halen in drie maanden!

-x


2 reacties op ‘Twee weken zonder cola light.

  1. In principe is drie kilo per maand een goed haalbaar doel, maar je moet er inderdaad veel voor doen en laten. Toen ik begin dit jaar wilde afvallen ben ik begonnen met alles op te schrijven op de site van her voedingscentrum, je ziet dan goed wat je per dag binnenkrijgt, wat je te veel en wat je te weinig eet/drinkt (belangrijke voedingsstoffen) en ook een grafiekje met je gewicht.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s